REŢETA ZILEI: Mâncărică de mazăre cu pipote

18 Mar 2014
Ce vă trebuie? 600 gr pipote de pui; 2 cepe medii; un borcan mazăre (de 800 gr); 2 linguri pastă de tomate; sare; piper; pătrunjel verde; o lingură de făină; 2-3 linguri de ulei.

Cum se prepară? Pipotele se curăţă, se spală bine, apoi se pun la fiert în apă cu sare până se pătrund puţin. După ce au fiert, se pun la prăjit împreună cu ceapa. Se lasă la prăjit până ce ceapa devine sticloasă şi pipotele s-au rumenit puţin. Se adaugă mazărea din conservă şi o parte din zeama în care au fiert pipotele şi se fierb la foc mic aproximativ 20 de minute. Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă pasta de tomate şi se lasă în continuare la fiert. Daca mai este nevoie, completăm cu zeama de la pipote. După ce pipotele şi mazărea sunt fierte, se adaugă o lingură de faină desfăcută în apă rece. Se mai ţine la foc circa un minut, apoi mâncărica este gata.

Se serveşte presărată cu pătrunjel verde tocat şi după preferinţe, alături de murături asortate.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...