Propunere de arestare preventivă în „Cazul Perla" de la Vâlcea

ÎN SFÂRŞIT. Bărbatul care şi-a înjunghiat soţia în plină stradă în Râmnicu Vâlcea va fi propus pentru arestare preventivă, el urmând a fi pus sub acuzare pentru tentativă de omor. Mai bine mai târziu decât niciodată, deşi Mihai Dumitru Răducu a încercat să-şi ucidă soţia, cu care se află în divorţ, în data de 8 Martie, perforându-i cu cuţitul un plămân şi tăind-o la sân. Infractorul va fi dus în faţa instanţei de judecată luni, 17 martie a.c., cu propunerea de arestare preventivă. Din spusele soţiei sale, acesta are antecedente penale, el fiind cunoscut ca hoţ şi tâlhar.

Cazul a fost prezentat în exclusivitate în ziarul Vocea Vâlcii, în numărul trecut al publicaţiei noastre. Spuneam atunci că, o tânără de 25 de ani, din Tomşani, a fost la un pas de a fi ucisă cu sânge rece în plină stradă de viitorul ei fost ei soţ. Nefericitul eveniment a avut loc chiar în ziua de 8 Martie, atunci când Ana – Maria Răducu a fost înjunghiată în plină stradă în cartierul Nord, din Rm. Vâlcea, pe strada Decebal. Totul s-a întâmplat în amiaza-mare, când tânăra, mamă a doi copii mici, se întorcea de la serviciu. În faţa blocului unde se mutase de curând în gazdă, de când căsnicia ei eşuase, o aştepta soţul, Mihai Dumitru Răducu – 38 de ani, din Tomşani. Bărbatul, înarmat cu un cuţit, a înjunghiat-o pe tânără pe la spate.
raducu ana maria  - victima 2
De cinci ori a băgat cuţitul în ea, perforându-i un plămân şi tăind-o un sân. „Încă de dimineaţă s-a ţinut după mine şi m-a ameninţat că mă omoară, îi omoară pe copii şi apoi se sinucide. Eu am avut prezenţă de spirit atunci şi l-am sunat, fără să vadă, pe un prieten poliţist de la Tomşani, care a ascultat toată conversaţia mea cu el. Apoi eu am intrat în croitorie şi, pentru că a fost 8 martie, ne-au dat drumul mai devreme de la serviciu şi am plecat cu o colegă. Nu am ştiut că mă mai urmăreşte şi când am ajuns la bloc şi a ieşit din spatele coşului de gunoi m-am speriat îngrozitor. Când m-am întors cu spatele să deschid uşa, el a scos un cuţit din haină şi m-a înjunghiat de cinci ori. Cel mai rău este că m-a tăiat la sân şi mi-a perforat un plămân, iar acum am dureri îngrozitoare" – ne-a mărturisit Ana Maria Răducu.

Imediat după comiterea faptei, Mihai Dumitru Răducu a fugit de la faţa locului, el fiind găsit de poliţişti ulterior. Numai că, infractorul nu a fost reţinut decât să dea declaraţie, pentru că oamenii legii nu au considerat că este ne-cesar să-l aresteze după ce a înjunghiat un om de cinci ori.

Acum însă, la nouă zile de la comiterea faptei, poliţiştii de la Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Vâlcea susţin că au indicii că bărbatul se face vinovat de comiterea infracţiunii de tentativă de omor şi luni, 17 martie, el urmând a fi dus în faţa instanţei de judecată a Tribunalului Vâlcea şi propus pentru arestare preventivă pentru 29 de zile. Bărbatul are antecedente penale, el fiind cunoscut în zona Horezu ca infractor.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...