Rețeta zilei

14 Mar 2014
Plăcintă cu spanac, urzici şi praz

Ce îți trebuie? 1 kg de spanac, 500 g urzici, 800 g praz, 3 cepe roșii, 400 g margarină, 10 g drojdie uscată, 3 linguri ulei, făină cât cuprinde, un pahar mare de vin, o linguriță de sare.

Cum se prepară: Într-un castron mare se pune faină, drojdia, sarea și se omogenizează. În mijloc se face o gaură și se toarnă vinul treptat amestecând cu o lingură de lemn. Aluatul îl împărțim în două bucăți din care vom întinde două foi. Jumătate din cantitatea de margarină o întindem pe o foaie și cealaltă pe a doua foaie. Margarina trebuie să fie la temperatura camerei pentru a o putea întinde pe foaie. Trebuie să păstrăm și vreo două linguri de margarină ca să ungem plăcinta pe deasupra la final. După ce am uns foaia începem să o împăturim, ungând în același timp și laturile pe care le întoarcem. Pe foi le împăturim până obținem două pachețele. Le băgăm la frigider pentru a se odihni, timp în care facem umplutura.

Opărim spanacul și urzicile în apă fierbinte, le scurgem și le tocăm mărunt. Ceapa o tăiem mărunt și o călim în puțin ulei încins. Tocăm mărunt prazul și-l adăugăm peste ceapă. Îl lăsăm să fiarbă încet. După ce a fiert îl amestecăm cu spanacul și urzicile. Scoatem prima foaie de la frigider, o întindem și după aceea o aranjăm în tavă pe hârtie de copt, astfel încât marginile să depășească tava. Punem și compoziția peste foaie. Acoperim plăcinta cu a doua foaie și îi unim marginile ca să nu iasă compoziția.

Înțepăm plăcinta și o ungem cu puțină margarină topită. O băgăm în cuptorul încins pentru aproximativ o oră, până se rumenește.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...