„Romeo şi Julieta" în varianta vâlceană: a răpit-o să nu fie a altuia

O poveste de dragoste ca-n filme s-a transformat într-un adevărat coşmar pentru o tânără din Rm. Vâlcea. La începutul acestui an, Graţiela Câmpeanu – 21 de ani, a ales să îi spună adio bărbatului cu care se iubise un an de zile. Numai că, Nicolae Matei – 40 de ani, din Govora, nu a fost de acord cu decizia fetei, mai ales că pentru a fi împreună cu ea, el ar fi divorţat de mama copilului său. Cum Graţiela s-a ţinut pe poziţie şi, între timp, i-a găsit şi un înlocuitor lui Nicolae, acesta din urmă a decis să pună piciorul în prag şi să recurgă la gesturi necugetate.

„Răpirea din serai"

Astfel se face că, în data de 3 martie a.c., în jurul orei 08.14, pe când fata îşi aştepta taxi-ul în faţa blocului pentru a se duce la serviciu, o dubă a oprit lângă ea, iar doi bărbaţi robuşti au obligat-o să urce în maşină, bruscând-o şi ameninţând-o. În dubă o aştepta, nervos peste măsură, fostul ei iubit Nicolae, care a luat-o la pumni imediat ce i-a văzut figura. Din fericire, chiar în momentul în care a fost forţată să urce în maşină, un bărbat a fost martor la întreaga scenă şi a sunat imediat la 112, anunţând că Graţiela a fost răpită. El a apucat să vadă şi numărul maşinii, înmatriculată în Bulgaria, iar poliţiştii au dat duba în urmărire generală.

Bătută şi ameninţată cu moartea

Graţiela Câmpeanu a tras sperietura vieţii ei în momentul în care a fost privată de libertate de fostul iubit. Pe lângă faptul că el i-a smuls telefonul din mână şi i l-a aruncat pe geam, fata spune că Nicolae a snopit-o în bătaie în maşină şi o ameninţa că o duce în pădure şi o omoară. „În luna ianuarie a acestui an am pus capăt relaţiei şi de atunci nu face decât să mă ameninţe şi să mă agreseze. Mă urmărea în fiecare seară când ieşeam de la serviciu. Totul a culminat cu ziua în care m-a răpit din faţa blocului. M-a lovit de mai multe ori peste faţă, mi-a luat telefonul şi mi l-a aruncat şi mă tot ameninţa că mă omoară. Îmi zicea că mă duce în pădure, mă omoară şi nu ştie nimeni nimic de mine. M-a plimbat cu duba prima dată prin Râmnic, iar după aia a ieşit din oraş, sper Mihăeşti, iar pe DN64 am avut noroc că maşina era urmărită şi ne-a oprit în trafic o maşină a Poliţiei Rutiere. Prima dată şoferul, prieten cu Nicolae Matei, nu a oprit la semnalele poliţiei, însă când a văzut că poliţiştii îl urmăresc a oprit. Atunci m-au luat poliţiştii din maşină şi ne-am dus toţi la secţie. Sincer, m-am temut pentru viaţa mea. Am crezut că mă va omorî" – ne-a declarat victima Graţiela Câmpeanu.

Cercetat în libertate pentru răpire

Deşi Nicolae Matei a fost prins în flagrant de poliţişti în timp ce o priva de libertate pe Graţiela Cîmpeanu, oamenii legii au considerat că acesta nu reprezintă un pericol public şi au decis să-l cerceteze în stare de libertate. Asta în ciuda faptului că la Poliţia Municipală Rm. Vâlcea au mai fost depuse alte trei plângeri penale împotriva lui Nicolae Matei, în decurs de două luni de zile, pentru ameninţări şi agresiuni.

Tânăra, bătută cu bestialitate, s-a prezentat la Medicină Legală, unde medicii legişti au constatat că ea are nevoie de 5-6 zile de îngrijiri medicale, având lovituri la ambii obraji, la nas şi la buze. Graţiela Cîmpeanu vrea doar să i se facă dreptate şi să-l determine pe Nicolae Matei să nu se mai apropie de ea. Dosarul penal este acum pe masa procurorilor vâlceni, ei urmând să decidă dacă bărbatul se face vinovat de săvârşirea infracţiunilor de privare de libertate şi lovire şi dacă va fi trimis în judecată.
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...