„Cazul Perla" reeditat la Vâlcea

Drama unei femei înjunghiate de fostul soţ în plină stradă

ÎNFIORĂTOR. Mărturii cutremurătoare ale unei femei de 25 de ani, care acum zace pe patul de spital, cu un sân tăiat şi un plămân perforat, după ce soţul ei, cu care se află în divorţ, a înjunghiat-o în plină stradă, în cartierul Nord din Rm. Vâlcea. Acum, Ana Maria Răducu se teme pentru viaţa copiilor ei, pentru că Mihai Dumitru Răducu este cercetat în stare de libertate şi a ameninţat că-i va omorî pe toţi. Cazul de la Vâlcea seamănă izbitor cu celebrul caz „Perla", când o femeie a fost omorâtă în coaforul unde lucra de fostul ei soţ, după ce în prealabil anunţase poliţia că este ameninţată cu moartea. Tânăra din Vâlcea a depus numeroase plângeri la poliţie că este ameninţată cu moartea, iar acum a fost înjunghiată în plină stradă şi totuşi nu s-a luat nicio măsură. Oare ce aşteaptă oamenii legii? Să fie omorâtă femeia şi copiii ei pentru a lua măsuri? Sperăm să nu se ajungă totuşi la o astfel de tragedie. Tocmai de aceea, aşteptăm un răspuns oficial de la inspectorul şef al IPJ Vâlcea, Florian Marin, care, credem că nu doreşte ca tragedia de la „Perla" să se reediteze şi în Vâlcea!

O tânără de 25 de ani, din Tomşani, a fost la un pas de a fi ucisă cu sânge rece în plină stradă de fostul ei soţ. Drama tinerei Ana – Maria Răducu a avut loc chiar în ziua de 8 Martie, când a fost înjunghiată în plină stradă în cartierul Nord, din Rm. Vâlcea, pe strada Decebal. Totul s-a întâmplat în amiaza-mare, când tânăra, mamă a doi copii mici, se întorcea de la serviciu. În faţa blocului unde se mutase de curând în gazdă, de când căsnicia ei eşuase, o aştepta fostul său soţ, Mihai Dumitru Răducu – 38 de ani, din Tomşani. Bărbatul, înarmat cu un cuţit, a înjunghiat-o pe tânără pe la spate. „Am auzit strigătul unei fetiţe care a fost martoră la toată scena şi am ieşit afară să văd despre ce este vorba. Era o femeie întinsă pe jos, iar un bărbat deasupra ei. Prima dată am crezut că îi dă pumni în spate, dar când bărbatul a fugit, am văzut că sub femeie era o baltă de sânge, ea fiind înjunghiată cred că de 5-6 ori în spate" – ne-a declarat un martor. La faţa locului a ajuns imediat o ambulanţă, dar şi poliţia. Femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, însă medicii au decis să o trimită la spitalul din Craiova, deoarece era suspectă de pneumotorax.

„M-a ameninţat că mă omoară şi pe mine şi pe copii" – susţine femeia

Tânăra, speriată de moarte, a avut puterea să ne povestească, într-o convorbire telefonică, prin ce a trecut în acea zi fatidică. Ana Maria Răducu susţine că este despărţită de soţul său de mai bine de şase luni de zile, iar în urmă cu două luni a băgat şi actele de divorţ. Ea a încercat să fugă din calea celui cu care a trăit alături 4 ani de zile, pentru că de când a decis să-l părăsească, Mihai Dumitru Răducu o ameninţă non-stop. Ei au doi copii împreună, o fetiţă de 5 ani şi un băieţel de trei ani, iar Ana Maria se teme pentru viaţa lor, pentru că soţul ei a avertizat-o că o va omorî şi pe ea şi pe copii, dacă nu se va întoarce la el. În ziua cu pricina, femeia, care se mutase de curând în Rm. Vâlcea, a plecat dis-de-dimineaţă la atelierul de croitorie la care lucra, iar la un moment dat a văzut că bărbatul o urmărea. Atunci au avut un schimb de replici, din care nu au lipsit ameninţările cu moartea. Tragedia s-a întâmplat, însă, când s-a întors de la serviciu, în jurul orei 15.00, pentru că viitorul ei fost soţ nu renunţase să o urmărească.

I-a tăiat un sân şi i-a perforat un plămân

Când a ajuns în faţa blocului unde locuia cu chirie, Ana Maria Răducu a dat nas în nas cu Mihai Dumitru Răducu, care o aştepta ascuns după o ghenă de gunoi. El i-a ieşit în faţă, iar când femeia s-a întors cu spatele să deschisă uşa de la bloc, bărbatul a scos un cuţit şi i l-a înfipt în spate. De cinci ori a apucat să o lovească cu cuţitul, perforându-i un plămân şi tăindu-i un sân. „Încă de dimineaţă s-a ţinut după mine şi m-a ameninţat că mă omoară, îi omoară pe copii şi apoi se sinucide. Eu am avut prezenţă de spirit atunci şi l-am sunat, fără să vadă, pe un prieten poliţist de la Tomşani, care a ascultat toată conversaţia mea cu el. Apoi eu am intrat în croitorie şi, pentru că a fost 8 martie, ne-au dat drumul mai devreme de la serviciu şi am plecat cu o colegă. Nu am ştiut că mă mai urmăreşte şi când am ajuns la bloc şi a ieşit din spatele coşului de gunoi m-am speriat îngrozitor. Când m-am întors cu spatele să deschid uşa, el a scos un cuţit din haină şi m-a înjunghiat de cinci ori. Cel mai rău este că mi-a tăiat un sân şi mi-a perforat un plămân, iar acum am dureri îngrozitoare" – ne-a mărturisit Ana Maria Răducu.

Soţul agresor este cerce-tat în stare de libertate

În ceea ce-l priveşte pe agresor, Mihai Dumitru Răducu este în continuare în stare de libertate. Poliţiştii susţin că deocamdată nu pot încadra fapta sa, până nu primesc foaia de observaţie a medicilor din Craiova. Bărbatul poate fi pus sub acuzare pentru vătămare corporală gravă sau tentativă de omor. Până una alta însă, Ana Maria se teme pentru viaţa ei şi pentru cea a copiilor ei. Cei doi copii sunt acum la părinţii săi în Tomşani, iar ea a avut tot timpul protecţie în Spitalul din Craiova. Problema este atunci când va reveni în Rm. Vâlcea, pentru că soţul ei umblă liber pe străzi. Asta în ciuda faptului că pe numele lui Mihai Dumitru Răducu se regăsesc, la Poliţia Vâlcea, mai multe plângeri penale pentru ameninţări. „Sunt îngrijorată pentru că nu s-a luat nicio măsură împotriva lui. Îmi este frică când o să revin, pentru că mă poate omorî în orice moment. Poate vine peste mine şi peste copii în casă şi ne omoară. El are antecedente penale. Este alcoolic, nu lucrează şi nu face decât să fure din casele oamenilor. A intrat peste bătrâni în casă şi le-a furat tot. Poliţiştii ştiu aceste lucruri şi totuşi el este liber. Mă tem pentru viaţa mea şi a copiilor mei" – ne-a mai spus victima Ana Maria Răducu.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...