VOCEA VÂLCII a semnalat, senatorul Cotescu a interpelat

În urma articolului „Şoferii din Râmnic, jecmăniţi la drumul mare de DRPD Craiova" apărut în VOCEA VÂLCII în data de 19 februarie a.c. senatorul PNL, Adrănel Cotescu, a făcut o interpelare către ministrul interimar al MAI, Gabriel Oprea, privind amenzile ilegale pe care le aplică Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova şoferilor din Rm. Vâlcea. Senatorul îi solicită un răspuns ferm pe această temă ministrului Oprea şi cere să i se comunice ce măsuri se dispun pentru ca angajaţii de la DRDP Craiova să respecte legea.

„Şoferii din municipiul Râmnicu-Vâlcea sunt amendaţi, fără vreun temei legal, de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova.

Legislaţia în vigoare interzice cu desăvârşire amendarea şoferilor care circulă în interiorul municipiilor fără rovinietă. Cu toate acestea, angajaţii DRPD Craiova aplică amenzi peste amenzi. Chiar şi şoferii autobuzelor ETA au fost amendaţi pentru lipsa rovinietei, însă toate procesele de contestare a amenzilor au fost câştigate. Ultimele amenzi aplicate şoferilor din Râmnic au fost date miercuri, 19 februarie 2014. Cu toate că agenţii rutieri de la Biroul Rutier Vâlcea le-au transmis că nu este legal să aplice amenzi în municipiu, angajaţii de la Drumuri şi Poduri nu au luat în considerare acest aspect.

Legislaţia în vigoare interzice amendarea şoferilor care circulă pe drumurile naţionale din interiorul unui municipiu. Dovadă în acest sens stă Ordonanţa de Guvern nr. 15/2002, privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, cu modificările şi completările ulterioare. În această ordonanţă se arată că „(2^1) Tariful de utilizare se aplică pe reţeaua de drumuri naţionale din România, definită la art. 1 alin. (1) lit. d), cu excepţia sectoarelor de drum pentru care se vor aplica tarife de concesiune". Aici intervin normele metodologice de aplicare, respectiv Ordinul 769/2010 pentru aplicarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, cu modificările şi completările ulterioare, în care se specifică clar că „tariful de utilizare nu se aplică pentru sectoarele de drumuri naţionale aflate în interiorul reşedinţelor de judeţe şi al municipiilor, între indicatoarele rutiere de intrare/ieşire în/din acestea".

În ciuda acestor evidenţe legislative, drumarii de la DRPD Craiova aplică în continuare amenzi peste amenzi, printre acestea numărându-se inclusiv şoferii autobuzelor ETA din Rm. Vâlcea. Anul trecut pe adresa ETA au ajuns circa 20 de amenzi contravenţionale pentru lipsa rovinietei, deşi autobuzele circulă doar pe raza municipiului Rm. Vâlcea." – se arată în interpelarea lui Adrănel Cotescu, bazată pe dezvăluirile apărute în VOCEA VÂLCII.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...