Senatorul Niţu sare la gâtul guvernanţilor

Liberalii şi-au intrat în mână din poziţia de opozanţi, ei făcând o opoziţie constructivă şi criticând acţiunile noului Guvern Ponta III. Şi senatorul PNL de Vâlcea, Remus Daniel Nițu, a intrat în această bătălie, considerând că programul de guvernare al pesediştilor este unul fiind unul lipsit de angajamente clare și de voința politică.

Parlamentarul vâlcean este de părere că multe dintre măsurile promovate de Partidul Național Liberal în cabinetul Ponta II și asumate de guvern în fața partenerilor occidentali se regăsesc sub sintagma "în măsura în care cadrul financiar-bugetar o va permite". Este vorba de reducerea CAS-ului cu cinci puncte procentuale la angajator și scutirea de impozit a profitului reinvestit. „Aceste măsuri ar trebui să fie aplicate, conform înțelegerii cu partenerii occidentali, de la 1 iulie 2014. În condițiile în care România are una dintre cele mai împovărătoare impozitări ale muncii din Europa, PNL consideră că relaxarea fiscală este prima condiție pentru stimularea mediului de afaceri și crearea de locuri de muncă" - a afirmat senatorul Nițu.

Mai mult, renunţarea la aceste angajamente are ca efect însă și amânarea, dacă nu chiar renunțarea la reducerea TVA-ului la 19%, una dintre măsurile asumate de USL încă din perioada în care se afla în opoziție. „Acest lucru denotă o lipsă de interes din partea actualilor guvernanți de a pune în practică măsuri pe care ar trebui să le aplice cât mai curând. Partidul Național Liberal va iniția o dezbatere parlamentară la care să fie chemat guvernul, pe tema acestor măsuri, precum și a altor politici de relansare a economiei și de stimulare a mediului de afaceri. Dacă, până la data de 1 mai, Guvernul nu adoptă măsura reducerii CAS-ului la angajator cu cinci puncte procentuale și neimpozitarea profitului reinvestit, vom depune o moțiune de cenzură" - a mai adăugat parlamentarul PNL.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...