Premierul Ponta: Facturile la energie vor creşte cu 50%

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri în cadrul şedinţei de Guvern că din cauza blocării legii privind reeşalonarea acordării de certificate verzi producătorilor de energie regenerabila de către preşedintele Traian Băsescu, facturile la consumatorii industriali vor creşte cu 50%. La fel vor creste şi in cazul consumatorilor casnici. Legea a fost trimisa de preşedinte la Curtea Constituţionala.

„Ideea este să apărăm industria, eventual printr-o nouă ordonanţă", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis la 26 februarie a. c. la Curtea Constituţională o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind reeşalonarea acordării de certificate verzi producătorilor de energie regenerabila, Sesizarea a fost făcută după ce Parlamentul a respins o cerere a preşedintelui de reexaminare a acestei legi. Ca şi in cazul cererii de reexaminare, motivul sesizării este încălcarea unui articol din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, nefiind respectate procedurile de notificare a Comisiei Europene în privinţa modificării unei scheme de sprijin.

„Putem observa faptul că, în opinia Comisiei Europene, procedura de notificare şi prenotificare, impusă de Articolul 108 alineatul (3) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, nu a fost respectată, fapt ce poate atrage declanşarea unei proceduri de infringement împotriva României", se arata în sesizarea preşedintelui. În sesizare este citată o scrisoare a Comisiei Europene din octombrie 2013 prin care se solicită autorităţilor române o notificare oficială în privinţa intenţiei de modificare a schemei de sprijin în domeniul energiei regenerabile. În aceeaşi scrisoare, Comisia Europeană informa că a primit o serie de plângeri legate de această intenţie a autorităţilor române.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...