Gabriel Oprea reface mafia lui Năstase în fruntea MAI

Şeful mafiei lui Adrian Năstase, aşa cum l-a gratulat Traian Băsescu pe Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, se străduieşte din răsputeri să refacă organigrama din guvernarea 2004 – 2008. În acest sens, Gabriel Oprea intenţionează să impună în funcţii grele din MAI oameni apropiaţi guvernării Năstase.

Noua organigramă este aproape completă, iar surprizele vor urma în valuri. De departe, cea mai importantă schimbare operată la nivelul MAI este aducerea pe postul de secretar de Stat responsabil cu ordinea publică a fostului procuror general al României, Ilie Botoș din perioada 2004 - 2008. Acesta este considerat unul dintre cei mai experimentaţi oameni din sistem şi îl va înlocui pe chestorul Florea Oprea, care va rămâne în cadrul aceluiaşi departament, dar ca subsecretar de stat. Funcţia care va fi ocupată de Botoş este considerată una vitală în desfăşurarea activităţii ministerului, astfel că, de acum înainte, se va putea vorbi de noul secretar de Stat ca despre adevărata „mână forte" din MAI.

Reamintim că Georgeta Gabriela Ghiţă a fost adjuncta lui Botoş atunci când a fraudat examenul pentru ocuparea unor funcţii de conducere în anumite Parchete, ajutată de mai mulţi complici, printre care şi judecătorul vâlcean Gheorghe Cerbeanu. Toţi cei implicaţi în acest dosar au primit condamnare cu executare.

Dintre noile mutări care vor avea loc la varful MAI cele mai avansate sunt cele ale trecerii chestorului Lucian Guran drept director general adjunct al DGMO și revenirea lui Nezir Gelaledin la secretariatul general al MAI.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...