NEWS ALERT: Narcotraficanţii de la Vâlcea condamnaţi la ani grei de închisoare

Patru vâlceni au fost condamnaţi, luni, 10 martie a.c., la închisoare cu condamnare, de Tribunalul Bucureşti, pentru trafic de droguri de mare risc. Este vorba despre Valentin Rotaru, Ştefan Marius Teleşpan, Constantin Diaconescu şi Dragoş Marinaş, au primit pedepse cu închisoare cuprinse între 3 ani şi 7 ani şi şase luni, trei dintre ei fiind deja ridicaţi de poliţişti şi introduşi în Centrul de reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea. În ceea ce-l priveşte pe Valentin Rotaru, acesta a fost dat în urmărire internaţională.

Povestea traficanţilor de droguri de la Vâlcea îşi are începuturile în primăvara anului 2003, când ofiţerii IGPR au sesizat Parchetul de pe lângă Curtea Supremă că două grupări, una din Vâlcea şi alta din Ploieşti, sunt implicate în trafic de droguri. Atunci au intrat sub supraveghere vâlcenii Dragoş Marinaş, Constantin Diaconescu, Valentin Rotaru şi Marius Ştefan Teleşpan.

Aşa s-a ajuns ca oamenii legii să îi prindă flagrant pe vâlceni la Morăreşti - Argeş. Atunci s-a constatat că gruparea infracţională condusă de Valentin Rotaru introdusese pe teritoriul României, din Bulgaria, o mare sumă de bani în valută falsificate (100.000 euro contrafăcuţi şi 800 USD contrafăcuţi) şi droguri de mare risc. Pe parcursul anului 2003, Valentin Rotaru şi Marius Ştefan Teleşpan, în repetate rânduri au fost implicaţi în comercializarea şi distribuirea a circa 8.000 de pastile ecstasy (MDMA) cu sigla „SMILEY". Drogurile au fost procurate din Olanda şi aduse în România (circa 18.000 de pastile) prin intermediul unei reţele internaţionale de narcotrafic.

Continuând investigaţiile, anchetatorii au stabilit că Valentin Rotaru şi Ştefan Marius Teleşpan, în repetate rânduri, pe parcursul anului 2003, au fost implicaţi în comercializarea şi distribuirea a 8.000 de pastile Ecstasy (MDMA), în oraşele Rm. Vâlcea, Bucureşti, Braşov, Brăila şi altele, cu ajutorul lui Dragoş Marinaş şi Constantin Diaconescu. S-a putut stabili şi că drogurile au fost achiziţionate de la gruparea infracţională Turda-Cluj, fiind aduse din Olanda de Nicolae Ioan Săsărman, zis „Moxu".

Acum, dosarul a ajuns la final, iar, aşa cum spuneam, toţi cei patru vâlceni implicaţi au fost condamnaţi la ani grei de închisoare.
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...