BREAKING NEWS: Vasile Bleotu şi-a dat demisia din Parlament

Deputatul de Drăgăşani, pesedistul Vasile Bleotu, şi-a dat demisia din Parlamentul României după ce a pierdut, definitiv şi irevocabil, procesul intentat de ANI la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vasile Bleotu se afla la al patrulea mandat de deputat, el fiind în acelaşi timp şi director la Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar.

Reamintim că în anul 2010, ANI a constatat că deputatul PSD Vasile Bleotu se află în incompatibilitate, deoarece pe lângă funcţia de parlamentar, el mai ocupă şi postul de director economic în cadrul Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDSB). Astfel, inspectorii de integritate au considerat că vâlceanul a încălcat legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor, el deţinând, încă din anul 2007, simultan două funcţii publice şi încălcând dispoziţiile art. 81, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei cu modificările şi completările ulterioare.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...