Săptămâna pe scurt - de la lume adunate,10 martie 2014

• Mama prim-ministrului a vorbit despre „aventura de la Paris" a fiului său, trăită la 17 ani • URSS este adevărata mamă a lui Dottore hoinaris causa • Mircea Badea, nu-l slăbeşte pe preşedintele Traian Băsescu din înjurături şi calomnii, miştocării şi insulte • Toţi cei care au furat în ţara asta s-au lipit de Antena 3 ca de un magnet • De ceva timp, toţi „amărâţii" ăştia condamnaţi „politic" au devenit Iulia Timosenko

• În cadrul unei întâlniri de lucru a femeilor din PSD, cu ocazia Zilei de 8 Martie, mama prim-ministrului a vorbit despre „aventura de la Paris" a fiului său, trăită la 17 ani. Aflat în cadrul unui program de schimb de experienţă, la un liceu din Franţa, într-un oraş din apropierea Parisului, Victor Ponta a vrut să viziteze şi capitala ţării şi a rămas acolo timp de mai multe luni, dormind la început în gară şi lucrând ulterior într-un fast-food. Pentru că nu a obţinut echivalarea studiilor liceale, Ponta a revenit în ţară. "După 22 de ani, s-a întors la Paris şi a fost întâmpinat cu covorul roşu", a spus mama sa. Cât tupeu are această familie de mincinoşi. Se laudă că a fost  primit Ponta cu covor roşu? Păi, nu Ponta a fost primit aşa, ci prim-ministrul României. Nu are nicio legătură cu numele, e vorba de funcţie. Putea să fie şi premierul Benin-ului că la fel era primit. Cât despre Paris, mai bine ar tăcea. Ponta a recunoscut el însuşi că a încercat să obţină azil politic în Franţa, sub pretext că îi urmăreşte Iliescu familia. Când furi monede din cărucioare şi dormi în gară, nu te lauzi cu asta. Cei care au stat sau au fost în Franţa, ştiu că aşa ceva nu fac decât cerşetorii, în general. Ce schimb de experienţă? Asta e vrăjeală de 2 bani! Când te duci aşa, ai bursă, nu te lasă nimeni să dormi pe bănci. Decât dacă te-ai îmbătat ca porcul şi ai uitat drumul. Ce ipocriţi, îşi închipuie chiar că pot să ne prostească pe toţi? Franţa, se înclină cu respect în faţa acestui cuceritor primit cu multă cinste pe covorul roşu, fiindcă l-a înjurat de mamă pe precedentul Preşedinte. Aşteptăm şi noi pe marele Holande să-i dăm onorul cuvenit cu miile de maidanezi. Nu ne-a spus încă preacinstita doamnă, altfel o vădană necăjită care a avut mai mult noroc decât soacra lui Geoană, dacă doctoratul l-a furat chiar ea sau l-a mătrăşit odrasla?

• URSS este adevărata mamă a lui Dottore hoinaris causa. La Revoluţie, Ponta a jucat, la cei 17 ani şi trei luni, rolul vieţii sale, care avea să-l ducă departe peste 20 de ani. Un rol jucat alături de un agent GRU (spionajul militar rusesc – n.r.) cu misiunea de a schimba faţa României şi de a-i îndepărta de la putere pe Ceauşeşti. Acest lucru a fost recunoscut, ca o ultimă spovedanie, de către generalul-maior Ştefan Kostyal. Un comunist fervent, adulator al modelul sovietic şi un om pregătit în detaliu de Moscova. Concret, aflat pe patul de spital, generalul Kostyal a povestit în cadrul unui interviu luat de jurnalistul Toma Roman jr. că în zilele fierbinţi ale Revoluţiei, a contribuit la arestarea lui Ilie Ceauşescu şi a lui Nicolae Andruţa Ceauşescu, ambii fraţi ai lui Nicolae Ceauşescu, unul general de Armată, iar celălalt general de Securitate. Totul este descris de autor în cartea „Ceauşescu văzut de aproape", editată în 2008. În ziua arestării celor doi Ceauşeşti, Kostyal a povestit cum, după ce a plecat de la Şcoala de ofiţeri din Băneasa de unde îl arestase pe Andruţa Ceauşescu, a luat în maşină doi tineri şi au mers spre Comandamentul Apărării Antiaeriene a Teritoriului (CAAT). Unul dintre cei doi tineri revoluţionari, luaţi de un veritabil agent GRU, era nimeni altul decât Victor Ponta, cel care avea să devină 20 de ani mai târziu liderul PSD şi premierul României. Dezvăluirea a trecut aproape neobservată în 2008, atunci când a apărut cartea de interviuri cu personaje-cheie ale Revoluţiei, scrisă de Toma Roman jr., „Ceauşescu văzut de aproape". Vă puneţi întrebarea de ce Ponta nu vorbeşte nimic despre tatăl său – Naum – un evreu comunist cu relaţii puternice în URSS şi în PCR-ul de la noi din ţară? Îndrăzniţi şi întrebaţi-l!

• După cum se ştie, salariatul lui Voiculescu de la Latrina 3, m-am referit aici la cel mai grobian şi nesimţit televizorist - Mircea Badea, nu-l slăbeşte pe preşedintele Traian Băsescu din înjurături şi calomnii, miştocării şi insulte. Nimeni din statul ăsta nu este în stare să-l oprească şi, din acest motiv, el a devenit mai crud şi mai violent. Tupeul şi atitudinea golănească manifestată faţă de conducătorul ţării arată mizeria morală în care subzistă oamenii lui Voiculescu, ajungându-se ca oamenii cu adevărat morali din România să-şi dorească arestarea mentorului acestuia în mitocănii şi mârlănii, pentru ca ţara să răsufle uşurată. Mircea Badea a povestit, pe net, cum nu a ratat ocazia să-l atace iar pe preşedinte, de pe geamul maşinii sale, atunci când l-a întâlnit pe Traian Băsescu la un semafor în Bucureşti. Iată mesajul său de laudă: „Deschide unu' geamul la maşină, iese jumătate afară pe geam când trece Băsescu prin dreptul nostru şi îl înjură îngrozitor. Dar, tare! Nu avea cum să nu-l audă. Miliţienii plantaţi pe stradă erau absolut şocaţi. Ştiţi cine era ăla care când a trecut Băsescu l-a înjurat? Eram eu! Când l-am văzut că vine... am dat geamul jos şi am ţipat. M-am simţit bine. I-am zis oribil. Am întinerit 5 ani". Stau şi mă întreb, dacă l-ar trimite Justiţia după gratii pe acest individ pentru ofensă adusă preşedintelui ţării, ar mai avea curaj „latrinistul" să se laude cu măgăriile sale în faţa procurorului şi instanţei de judecată? Dar mai întâi să aşteptăm să-i vedem curajul de după arestarea patronului său Voiculescu! Pentru că, oricum, ca şi inspiratorul său, nu va scăpa nepedepsit nici el...

• Toţi cei care au furat în ţara asta s-au lipit de Antena 3 ca de un magnet, sperând să-i salveze de Justiţia României Europene. Însuşi patronul Dan Voiculescu este condamnat, în primă instanţă, la 5 ani de închisoare cu executare. În plus, este dovedit în instanţă ca fost colaborator al securităţii lui Ceauşescu şi hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial. Este într-un proces cu rudele apropiate pe care le-a turnat securităţii comuniste. Ce poţi aştepta de la televiziunea unui astfel de om? Câţi privitori de Antena 3 au văzut imagini cu domeniile pe care le stăpâneşte acest Voiculescu? Sau imagini cu domeniile pe care le-a cumpărat cu un preţ de zeci de ori mai mic decât valorau şi asta prin „pile şi relaţii". Şopârla a dezbinat, prin postul tv pe care-l patronează, societatea românească, familii şi prietenii. Pentru ca el, care a furat banii statului român, să poată scăpa de judecată. Dispariţia sa echivalează cu câştigarea Independenţei României.

După ce va merge la puşcărie, se poate decreta ca acum 137 de ani: "Suntem independenţi, suntem o naţiune de sine stătătoare". Nu la cheremul şopârlelor, am adăuga noi.

• De ceva timp, toţi „amărâţii" ăştia condamnaţi „politic" au devenit Iulia Timosenko, iar România e plină de martiri: Becali, ăla cu transformatoarele, Năstase, Voiculescu, caltaboşul şi mai sunt, dar creierul ne-a reprimat amintirile legate de ei.

Singurul lucru inteligibil şi demn de reţinut pe care l-am auzit acum ceva timp la Iliescu a fost: „Românii au nevoie de inteligenţă pentru a înţelege avantajele democraţiei". Cu cât îţi creşte IQ-ul, cu atât vorba lui Iliescu e mai plină de semnificaţii şi interpretări!
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...