S-a rupt lanţul de iubire dintre PSD şi PP-DD la Consiliul Judeţean Vâlcea

Crearea unei noi majorităţi la nivelul Consiliului Judeţean, după ce PNL a părăsit barca Puterii, dă bătăi de cap tuturor liderilor politici judeţeni, care fac mutări şi permutări, însă deocamdată le dă cu minus. Atât PSD, cât şi PNL nu au reuşit să-şi creeze o majoritate la Consiliul Judeţean. Lucrurile se află într-un echilibru fragil, iar PSD-ul încă nu va încerca să-l schimbe pe vicele liberal Bogdan Pistol.

Cristinel, supărat că Ion Cîlea l-a sunat pe Blaga

Supărat nevoie mare că liderul PSD Ion Cîlea mai negociază şi cu alţii, Cristinel şi-a luat jucăriile şi a plecat dintr-o înţelegere ce nici măcar nu a apucat să fie parafată. Prin intermediul unui comunicat de presă, Cristinel ne anunţă că el nu mai negociază cu PSD-ul, moment în care, suntem siguri, că i s-a lărgit zâmbetul pe faţă lui Cristian Buican. Iată ce glăsuieşte Cristinel: „În urmă cu o săptămână, am perfectat împreună cu domnul Ion Cîlea, preşedintele PSD Vâlcea, un acord pentru constituirea majorităţii în Consiliul Judeţean şi Consiliul Local împreună cu PP-DD. Conform înţelegerii, în jurul datei de 20 ale acestei luni, urma să ne întâlnim în vederea pregătirii şedinţelor de Consiliu Judeţean şi Consiliu Local.

Mă surprinde gestul domnului preşedinte Ion Cîlea, acela de a-l suna pe Vasile Blaga, însă, las opinia publică să tragă concluziile de rigoare şi vreau să-l asigur pe domnul preşedinte Ion Cîlea, pe membrii şi simpatizanţii noştri că organizaţia PP-DD Vâlcea nu va accepta niciodată să fie o masă de manevră cu care alţii să-şi dezvolte interesele politice. Începând din acest moment, orice negociere sau protocol politic cu oricare dintre partidele componente ale Consiliului Local şi Judeţean se va face numai în scris şi cu informarea transparentă a presei, pentru că PP-DD Vâlcea şi eu avem onoare şi nu avem nimic de ascuns".

Cîlea şi Buican vor majorităţi pentru binele vâlcenilor

Atât Ion Cîlea, cât şi Cristian Buican, întrebaţi despre situaţia de la CJ susţin că ei vor vota orice proiect care este pentru binele vâlcenilor. „Am discutat cu domnul de la PP-DD, discut cu toată lumea. Nu este încă stabilit nimic clar. Trebuie să facem o majoritate la CJ şi o voi face, în primul rând, cu cei care vor să voteze proiectele pentru binele vâlcenilor. Eu nu am interese de caşcaval ca alţii. Sunt convins că voi găsi o soluţie" – susţine Ion Cîlea.

Pragmatic, Cristian Buican vede situaţia de la Consiliu Judeţean în culori optimiste, susţinând că PNL-ul a votat întotdeauna alături de PSD atunci când interesul majorităţii o cerea. „Nu cred că se va schimba mare lucru la CJ, chiar dacă noi am ieşit de la guvernare. Spre exemplu, nu te poţi opune la proiectele europene sau la anumite investiţii. Am stabilit că vom vota toate proiectele de hotărâre care sunt bune pentru judeţ, ca şi până acum. În 2 ani de zile, doar de câteva ori am votat împotrivă" – susţine Cristian Buican.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...