Pădurile vâlcene, jefuite zilnic sub ochii autorităţilor

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii vâlceni au depistat nu mai puţin de 8 indivizi ce jefuiau pur şi simplu pădurile din Vâlcea. Fie că au fost vorba de acţiunile oamenilor legii, fie că au fost sesizări din partea cetăţenilor, „ucigaşii" de păduri s-au ales doar cu sancţiuni contravenţionale.

În zona Bălceşti, în data de 7 martie a.c., poliţiştii şi angajaţii Ocolului Silvic Bălceşti au făcut o acţiune de amploare şi, în doar câteva ore, ei au prins în flagrant nu mai puţin de cinci bărbaţi care tăiau ilegal material lemnos. Oamenii legii au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, una în valoare de 500 lei şi cinci în valoare de 935 lei.

La Vaideeni, agenţii Postului de poliţie din localitate au mers şi ei într-o astfel de acţiune, ocazie cu care l-au descoperit pe Constantin N., de 26 ani, din comuna Vaideeni, în timp ce sustrăgea material lemnos din pădurea aflată în paza Ocolului Silvic Romani, în cantitate de 2.980 de metri cubi de material lemnos specia salcâm. Bărbatul s-a ales cu o amendă de 2000 lei.

În localitatea Nicolae Bălcescu, poliţiştii au fost informaţi că un bărbat îşi parcase autoutilitara marca Mercedes la marginea unei păduri şi încărca de zor lemne tăiate ilegal. Ion T. a tăiat ilegal 16 arbori, fără marcă silvică, ce aparţineau Ocolului Silvic Stoiceni.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...