VÂLCEA: Prefectul Nadolu a început pregătirile pentru alegerile europarlamentare

Alegerile europarlamentare se apropie cu paşi repezi, turul de scrutin urmând a avea loc în data de 25 mai 2014. Tocmai de aceea, prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu, a început deja pregătirile. Zilele trecute, el a constituit Comisia tehnică judeţeană pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor europarlamentare. „Această comisie constituită prin Ordinul nr.79/28.02.2014 este condusă de prefectul judeţului şi va coordona şi urmări îndeplinirea sarcinilor prevăzute de legislaţia în vigoare în domeniul alegerii membrilor din România în Parlamentul European de către autorităţile administraţiei publice locale şi serviciile publice deconcentrate cu atribuţii în domeniul alegerilor" – susţine prefectul.

Mai mult decât atât, prefectul Nadolu a stabilit principalele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2014 în judeţul Vâlcea. Acestea sunt:

• măsurile necesare pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în toate localităţile judeţului, pe întreaga perioadă electorală;

• întocmirea şi tipărirea listelor electorale permanente şi a copiilor de pe listele electorale permanente, potrivit legii;

• măsuri privind întocmirea listelor cu jurişti şi a listelor cu persoane cu bună reputaţie care pot fi desemnate potrivit legii, preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitori ai acestora.

• stabilirea categoriilor de cheltuieli ce se vor efectua de către instituţia prefectului potrivit HG nr.103/2014 pentru aprobarea bugetului şi a structurii cheltuielilor necesare pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2014.

• Stabilirea unor sarcini concrete ce revin primarilor , Direcţiei Judeţene de Statistică Vâlcea, Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Serviciului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Inspectoratului de Jandarmi Vâlcea.

În final, prefectul a convocat o şedinţă în data de 12 martie, la ora 10.00, la care au fost invitaţi toţi primarii şi secretarii din judeţ. „La sediul Instituţiei Prefectului Vâlcea-Compartimentul Relaţii cu Publicul a început înscrierea în liste a juriştilor şi a persoanelor cu bună reputaţiei interesate să participe la alegerile europarlamentare pentru desemnare ca preşedinţi sau locţiitori ai birourilor electorale ale secţiilor de votare" – mai spune prefectul Nadolu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Olivia Pîrvu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa olivia.pirvu@voceavalcii.ro

Website www.voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...