Aproape toată organizaţia PSD Argeş s-a mutat la DNA

Constantin Nicolescu, fost preşedinte al CJ Argeş şi Mircea Drghici, deputat PSD, apropiat familiei Victor Ponta, sunt cercetaţi de DNA pentru fapte de corupţie. Alături de ei, 45 de primari PSD sunt cercetați de procurorii DNA, fiind învinuiți abuz în serviciu. Astfel, Constantin Nicolescu, în calitate de președinte al CJ Argeș și președinte al PSD Argeș și-a folosit influența pentru a obține pentru el sau pentru alții bani, bunuri și alte foloase necuvenite. Potrivit procurorilor DNA, Nicolescu l-a avut complice pe deputatul PSD, Mircea Drăghici, care se face vinovat de aceleași infracțiuni.

Firma lui Drăghici, 105 contracte cu primăriile pesediste din Argeș
pontadraghici
În perioada anilor 2007 - 2010, ca urmare a influenței și a autorității exercitate de către Constantin Nicolescu, atât în calitate de președinte al Consiliului Județean Argeș, cât și de președinte al organizației județene a PSD asupra unor primari, în marea lor majoritate fiind membrii PSD), SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING SRL București a încheiat contracte de prestări servicii, având ca obiect consultanță, elaborare strategie locală și elaborare cereri de finanțare – implementare proiect, cu un număr de 46 consilii locale ale unor orașe și comune din județul Argeș, Școala Specială Valea Mare, Agenția de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a județului Argeș (instituție subordonată Consiliului Județean Argeș) și chiar cu Consiliul Județean Argeș.

Consiliile locale cu care agentul economic anterior menționat a încheiat 105 contracte sunt următoarele: Curtea de Argeș, Mioveni, Topoloveni, Țițești, Mihăești, Moșoaia, Stâlpeni, Leordeni, Coșești, Budeasa, Micești, Nucșoara, Mozăceni, Morărești, Stolnici, Corbeni, Tigveni, Dragoslavele, Dâmbovicioara, Sălătrucu, Lunca Corbului, Vedea, Cocu, Cuca, Uda, Șuici, Mălureni, Stoenești, Băbana, Mărăcineni, Valea Danului, Cotmeana, Bughea de Sus, Brăduleț, Rociu, Arefu, Cicănești, Merișani, Negrași, Mioarele, Mușătești, Priboieni, Domnești, Godeni, Corbi și Cepari.

Valoarea totală a celor 105 contractelor de prestări servicii încheiate între SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING SRL București cu instituțiile publice și unitățile administrativ teritoriale anterior menționate, în perioada 2007-2010 este de cca. 3.786.804,5 lei, din care au fost efectuate plăți în sumă totală de cca. 3.140.687,5 lei.

Din actele de urmărire penală aflate la dosarul cauzei rezultă indicii rezonabile că marea majoritate a contractelor de prestări servicii au fost încheiate fără justificare, în condițiile în care comunitățile respective, în multe cazuri, nu au obținut niciun folos, contractele în cauză nefiind valorificate în vreun mod, iar în alte cazuri beneficiile încheierii unor astfel de contracte au fost modice, nefiind pe măsura valorii contractelor și nejustificând sumele de bani plătite efectiv din bani publici către SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING SRL București (firmă a cărei reprezentanți aveau legături de interes personal și de grup cu Drăghici Mircea Gheorghe).

S-a mai reținut și faptul că, în contextul încheierii și derulării în condițiile frauduloase mai sus arătate a contractelor de prestări servicii de către SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING SRL București cu instituții și autorități publice din județul Argeș, Drăghici Mircea Gheorghe a înființat SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING MANAGEMENT SRL Pitești, astfel încât el și o rudă a sa să poată obține, în mod facil și necuvenit, cu sprijinul nemijlocit al lui Nicolescu Constantin, foloase materiale, în calitate de asociați ai firmei, între cele două societăți fiind încheiat în acest scop un contract având ca obiect furnizarea consultanței.

În perioada 01.10.2007- 31.12.2008, Drăghici Mircea Gheorghe a deținut și funcția de director al acestei firme care era administrată de o rudă a acestuia.

Drăghici Mircea Gheorghe a avut calitatea de asociat unic al SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING MANAGEMENT SRL Pitești în perioada 06.10.2008 – 20.10.2010, în condițiile în care, în perioada de referință, începând cu luna decembrie 2008 a deținut funcția de deputat.

Obținerea necuvenită de foloase materiale atât de către SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING SRL București cât și de către SC European Project Consulting Management SRL Pitești și implicit de către asociații acestor societăți comerciale, a fost facilitată de îndeplinirea, în mod defectuos, a actelor de serviciu de către conducătorii instituțiilor și autorităților publice respective, cu consecința producerii de pagube materiale acestor entități.

43 de primari, viceprimari și directori dau cu subsemnatul pentru Nicolescu și Drăghici

De asemenea, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un număr de 28 primari și viceprimari la data faptelor, în calitate de suspecți, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, după cum urmează:

- GEORGESCU ION, primar al orașului Mioveni, județul Argeș (9 acte materiale);

- DIACONU NICOLAE, primar al municipiului Curtea de Argeș, județul Argeș (10 acte materiale);

- RIZEA FLORIAN, primar al comunei Țițești, județul Argeș (2 acte materiale);

- MATEI GHEORGHE, primar al comunei Mihăești, județul Argeș (3 acte materiale);

- ENE FLOREA, primar al comunei Moșoaia, județul Argeș și membru al unei formațiuni politice (2 acte materiale);

- POPA ION, primar al comunei Stâlpeni, județul Argeș (3 acte materiale);

- IBRIC MARIAN, primar al comunei Leordeni, județul Argeș și membru al unei formațiuni politice (2 acte materiale);

- TUDOSE ELISAVETA, primar al comunei Coșești, județul Argeș și președintă a organizației teritoriale Coșești a unei formațiuni politice și consilier județean la data săvârșirii faptei (2 acte materiale);

- ȘTEFAN ION, primar al comunei Budeasa, județul Argeș și membru al unei formațiuni politice (2 acte materiale);

- VOICU DUMITRU, primar al comunei Micești, județul Argeș și președinte al organizației teritoriale Micești a unei formațiuni politice (4 acte materiale);

- CIORAN LUCIAN, primar al comunei Mozăceni, județul Argeș (3 acte materiale);

- BĂDULESCU ION, primar al comunei Morărești, județul Argeș (2 acte materiale);

- PUPĂZĂ – ROȘU SEVASTIAN, primar al comunei Stolnici, județul Argeș (3 acte materiale);

- DINCUȚĂ DANIEL, primar al comunei Corbeni, județul Argeș (3 acte materiale);

- TARBĂ SEVER, viceprimar al comunei Dragoslavele, județul Argeș (2 acte materiale);

- SECĂREANU DUMITRU, primar al comunei Dâmbovicioara, județul Argeș (3 acte materiale);

- LANGER NICOLAE, primar al comunei Sălătrucu, județul Argeș (2 acte materiale);

- PĂTRAȘCU GHEORGHE, primar al comunei Lunca Corbului, județul Argeș și membru al unei formațiuni politice (2 acte materiale);

- CERNĂTESCU GHEORGHE, primar al comunei Cuca, județul Argeș și președinte al organizației teritoriale Cuca al unei formațiuni politice (2 acte materiale);

- IATAGAN CONSTANTIN, primar al comunei Șuici, județul Argeș (2 acte materiale);

- CRISTESCU ALEXANDRU – ADRIAN, primar al comunei Mălureni, județul Argeș (2 acte materiale);

- MARIN ION, primar al comunei Stoenești, județul Argeș și membru al formațiunii politice (2 acte materiale);

- NICA VASILE, primar al comunei Valea Danului, județul Argeș (2 acte materiale);

- VIȘAN IONEL DRAGOȘ, primar al comunei Cotmeana, județul Argeș (2 acte materiale);

- PEPENEL NICOLAE - CORNEL, primar al comunei Bughea de Sus, județul Argeș (2 acte materiale);

- SIMION EMIL, primar al comunei Brăduleț, județul Argeș (3 acte materiale);

- BOȚÂRCĂ GHEORGHIȚĂ, primar al orașului Topoloveni, județul Argeș (3 acte materiale);

- POȘTOACĂ DAMIAN – ION, primar al comunei Mioarele, județul Argeș (2 acte materiale).

S-a dispus urmărirea penală față de 17 primari și directori, la data faptelor, în calitate de suspecți, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru altul un folos necuvenit (câte un act material), după cum urmează:

- BEREVOIANU CORNELIU, primar al comunei Nucșoara, județul Argeș;

- DOCHINOIU NICULAIE, primar al comunei Vedea, județul Argeș;

- ȚUCĂ GHEORGHE, primar al comunei Cocu, județul Argeș;

- CIOBANU MARCEL, primar al comunei Uda, județul Argeș;

- IVAN VASILE BEBE, primar al comunei Băbana, județul Argeș;

- ȘERBAN NICULAE, primar al comunei Mărăcineni, județul Argeș;

- BĂLĂȘOIU AUREL, primar al comunei Rociu, județul Argeș;

- STOICAN GHEORGHE, primar al comunei Arefu, județul Argeș;

- DUMITRESCU MIHAIL, primar al comunei Merișani, județul Argeș;

- NICOLAE RADU, primar al comunei Negrași, județul Argeș;

- PĂUNA MIRCEA, primar al comunei Mușătești, județul Argeș;

- LUPU SORIN, primar al comunei Priboeni, județul Argeș;

- SMĂDU NICOLAE, primar al comunei Domnești, județul Argeș;

- CIOFLAN IULIAN, director executiv la Agenției de Implementare a Proiectelor Argeș;

- PĂDUREANU ION, primar al comunei Godeni, județul Argeș;

- UNGURENUȘ MIHAI, primar al comunei Corbi, județul Argeș;

- PĂVĂLOIU VIOLETA, director al Școlii Speciale Valea Mare, județul Argeș.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...