Agenţii economici în alertă: ITM Vâlcea vine în control!

Prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea a anunţat că a fost stabilit planul de acţiuni pe anul 2014, iar inspectorii de muncă vor pleca în controale în tot judeţul. Ei îi vor avea în vizor în special pe agenţii economici ce angajează fără forme legale, considerând că „munca nedeclarată este un fenomen extrem de nociv din cauza consecinţelor sociale şi economice pe care le produce".

Inspectorii ITM Vâlcea susţin că îi vor controla pe toţi agenţii economici din Vâlcea, însă în această perioadă acţiunile lor se vor axa pe domeniul panificaţiei. „Se va urmări modul în care angajatorii respectă prevederile legale din domeniul relaţiilor de muncă cu privire la: angajarea personalului (inclusiv transmiterea contractelor individuale de muncă în aplicaţia REVISAL, în termenul legal); munca minorului; timpul de muncă şi timpul de odihnă; repausul săptămânal şi repausul zilnic; munca de noapte; garantarea în plată a salariului minim brut garantat pe ţară" – se arată în comunicatul ITM Vâlcea.

Mai mult decât atât, inspectorii de muncă vor avea acţiuni şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, ei urmând să îi informeze pe angajatori, dar şi pe angajaţi în privinţa obligativităţii respectării prevederilor legale. „În acest sens informăm cititorii publicaţiei dumneavoastră că începând cu luna martie 2014 se va desfăşura acţiunea sectorială în domeniul silvicultură şi exploatări forestiere" – se mai arată în comunicatul ITM Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...