Traian Băsescu: Nu îl mai desemnez pe Ponta premier

Traian Băsescu a declarat, zilele trecute, că nu îl va mai desemna pe Victor Ponta premier dacă acesta vine la Cotroceni. În mod normal şi într-o democraţie autentică, în condiţiile cooptării UDMR la guvernare, partidul care are majoritate trebuie să se prezinte la Cotroceni pentru desemnarea viitorului şef de Guvern. „Este corupt", a spus Băsescu, subliniind că, în cazul în care Parlamentul va acorda votul de încredere noului guvern în care se va regăsi şi UDMR, va ataca decizia la Curtea Constituţională a României. „Nu pot să las un asemenea precedent periculos fără să-l atac la Curtea Constituţională" – a mai adăugat Băsescu.

Victor Ponta a declarat că nu îşi va da demisia atâta vreme cât Traian Băsescu este cel care numeşte viitorul prim-ministru, ba mai mult, că Guvernul va rămâne în funcţie până în 2016, indiferent de cine va ajunge preşedintele României.

Băsescu crede în şansa lui Boc la prezidenţiale

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că într-un tandem cu Boc preşedinte nu ar refuza funcţia de prim ministru. „Nu revendic poziţia de premier, dar nu o exclud. Într-un tandem Boc la prezidenţiale, om în care aş avea foarte mare încredere, un Boc candidat la prezidenţiale şi câştigător", a declarat Traian Băsescu. De asemenea, Băsescu nu a exclus nici posibilitatea ca George Maior, şeful SIE, să candideze la preşedinţia România.

Referindu-se la alegerile prezidenţiale, preşedintele Băsescu a spus că vede şi o rocadă între Antonescu şi Iohannis, care i-ar trimite la coşul de gunoi pe Antonescu şi Ponta". „E vorba de apariția lui Iohannis. Eu cred că Iohannis astăzi poate câştiga alegerile pentru prezidenţiale şi candidând ca independent. Nu am spus că am neapărat încredere, vorbesc de cum se proiectează oamenii ca imagine. Vă amintiţi acel episod, a fost un moment în care nu am vrut să îi dau Guvernul lui Iohannis, sper că între timp a înţeles ce înseamnă să fii creaţia politică a lui Voiculescu. S-a reevaluat el, şi-a reevaluat modul de a evolua în politică", a declarat Traian Băsescu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...