Poliţistul Vintilă de la Călimăneşti a scăpat basma curată

Nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase. Deja celebrul poliţist alcoolic de la Călimăneşti, Adrian Vintilă, face ce face şi scapă întreg şi nevătămat de toate acuzaţiile ce i se aduc. Fiind un tip alunecos, „miliţianul" a ştiut să-şi aranjeze în aşa fel lucrurile încât să-i determine pe colegii săi de la Serviciul Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea să-i înapoieze permisul de conducere, după ce a primit NUP de la procurorii vâlceni.

Este arhicunoscut cazul subofiţerului Adrian Vintilă, din cadrul Poliţiei Călimăneşti, care anul trecut, mai exact în data de 15 noiembrie, a fost prins beat criţă la volanul maşinii de poliţie. El a avut o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a intrat cu maşina poliţiei direct în şanţ. Dar, cu toate acestea, aşa cum spuneam, Vintilă a scăpat de acuzaţii.

Recent, poliţistul de la Călimăneşti a primit soluţia de neîncepere a urmării penale (NUP) în dosarul penal întocmit pe numele său de agenţii rutieri pentru conducerea pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a considerat că nu sunt suficiente probe care să-l incrimineze pe Vintilă şi astfel au clasat cazul, iar „miliţianul" a scăpat basma curată. De fapt, trebuie menţionat că nu s-a putut dovedi că subofiţerul a fost beat la volan, pentru că agenţii rutieri ai SPR Vâlcea au fost anunţaţi târziu de eveniment, după mai bine de o oră şi jumătate, iar cei care au vrut să-l „protejeze" pe Vintilă l-au sfătuit să intre repede într-un bar până nu vine echipajul rutier. Astfel se face că, poliţistul de la Călimăneşti, după ce a produs accidentul, a intrat în barul unei spălătorii auto, iar când agenţii rutieri au ajuns la faţa locului, el a declarat că a consumat băuturi alcoolice după ce a coborât de la volanul maşinii. Sigur, nimeni nu l-a întrebat ce căuta el în timpul serviciului şi îmbrăcat în haine de poliţist într-un bar, consumând băuturi alcoolice?!?

Acum, Adrian Vintilă are toate şansele să scape nevinovat şi în ancheta internă a IPJ Vâlcea, el fiind încă pus la dispoziţia unităţii. Dar, neavând o soluţie a procurorilor de începere a urmăririi penale, şefii Poliţiei Vâlcea probabil că nu vor putea lua măsuri disciplinare împotriva lui.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...