Buican şi Pistol au primit mandat de la primarii liberali să rămână la guvernarea locală

Membrii Ligii Aleşilor Locali ai PNL au avut decizii grele de luat, duminică, 2 martie a.c., când s-au întrunit în şedinţă la Biblioteca Judeţeană. Din cei 42 de primari liberali, au răspuns invitaţiei preşedintelui Ligii, Bogdan Pistol, doar 33. La întâlnire au mai participat deputatul Cristian Buican, senatorul Dan Niţu, dar şi primarul Emilian Frâncu. Întâlnirea a avut drept scop mandatarea lui Buican şi a lui Pistol de a negocia la nivelul Consiliului Judeţean Vâlcea. După două ore de discuţii, primarii liberali au decis că este mai bine la guvernare, decât în opoziţie, fie ea şi locală, mandatându-i pe cei doi lideri liberali să poarte negocieri pentru păstrarea funcţiei de vicepreşedinte al CJ Vâlcea, deţinută în acest moment de Bogdan Pistol, dar şi pentru o repartiţie echilibrată a fondurilor de la CJ pentru cofinanţări.

„PNL nu este interesat de menţinerea unor funcţii, ci de impunerea unor principii de funcţionare a administraţiei publice centrale şi locale. Sunt convins că oamenii care se află la ultimul mandat, nu sunt interesaţi de aceste lucruri şi poate că sunt interesaţi ca să aibă o pensie liniştită. Să-şi petreacă liniştiţi ultimii ani ai vieţii. Noi, însă, cei care vrem să mai facem politică şi administraţie în judeţul Vâlcea, noi cei care dorim să trăim în continuare în acest judeţ, vrem ca Vâlcea să se dezvolte şi să nu ajungă ultimul judeţ din România" – a declarat Cristian Buican.

Cristian Buican: „Politica cuplului Cîlea – Persu este doar în interes propriu"

Referindu-se la potenţiala schimbare a lui Bogdan Pistol din funcţia de vicepreşedinte al CJ Vâlcea, preşedintele liberalilor vâlceni a precizat: „Dacă ar putut l-ar fi schimbat ieri. Din păcate, după părerea mea, politica practicată de cuplul Cîlea – Persu, în ultima perioadă a făcut ca majoritatea liderilor politici din judeţul Vâlcea să nu mai aibă încredere în conducerea PSD şi în PSD în general. Toate alianţele făcute de cuplul Cîlea – Persu cu toate partidele politice au fost doar în interesul acestui cuplu şi în dauna aliaţilor şi a cetăţenilor judeţului Vâlcea. S-ar putea ca pentru o perioadă scurtă, pentru că domnul deputat Cristinel nu este vâlcean şi nu cunoaşte istoria recentă a judeţului, să fie păcălit. Dar sunt convins că se va lămuri repede de metodele practicate de cuplul Cîlea – Persu. Mai mult decât atât, sunt convins că nici colegii noştri de la UNPR nu sunt foarte bucuroşi că trebuie să voteze aşa cum le dictează domnul Persu, dar nu au ce să facă. Altfel, sunt ameninţaţi cu excluderea din partid şi îşi pierd posturile" – a concluzionat Cristian Buican.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...