Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


SUA: România are probleme cu corupţia

Potrivit unui raport al Departamentului de Stat american, România are probleme cu corupţia şi permite ingerinţe politice în justiţie. „Chiar dacă legislaţia prevede sancţiuni penale pentru oficialii corupţi, instituţiile nu au aplicat legea în mod eficient, în principal din cauza problemelor din sistemul judiciar, astfel că oficiali implicaţi în acte de corupţie rămân uneori nepedepsiţi", se spune în raportul care analizează situaţia din 2013 şi care atrage atenţia că există tentative politice de compromitere a justiţiei.

Nici în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului nu stăm prea bine. Acelaşi document vorbeşte despre abuzuri sistematice la adresa minorităţilor naţionale, despre ameninţări la adresa jurnaliştilor şi atrage atenţia asupra relelor tratamente la care sunt supuşi deţinuţii.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella