ALERTĂ MAXIMĂ: Liderul Crimeei cere ajutorul lui Putin

Vladimir Putin împinge lucrurile în Crimeea. Cu ajutorul noului lider pro-rus al al regiunii autonome ucrainene Crimeea, care se opune autorităţilor se la Kiev, Putin încearcă să forţeze mâna occidentalilor. La cererea de ajutor a liderului din Crimeea, Moscova a răspuns imediat că "nu va ignora cererea". Ucraina acuză Rusia că a trimis deja mii de militari în regiune şi a catalogat mişcările de trupe drept "o invazie". Preşedintele Barack Obama a avertizat, vineri, Rusia, că o intervenţie militară în regiune "va avea un cost".

Aproximativ 6.000 de militari ruşi au fost trimişi în Peninsula Crimeea, estimează Ministerul ucrainean al Apărării, în timp ce Moscova susţine că mobilizarea trupelor este în concordanţă cu acordurile militare cu Kievul.

Zeci de indivizi cu cagule şi având arme automate au ocupat poziţii, sâmbătă dimineaţă, în jurul Parlamentului regiunii autonome ucrainene Crimeea, în Simferopol, informează AFP.

Două mitraliere au fost instalate pentru apărarea sediului Parlamentului regional.

Clădirea Parlamentului regiunii Crimeea se află de două zile sub controlul unui grup de comando prorus.

Moscova a anunţat, sâmbătă dimineaţă, că oameni înarmaţi "din Kiev" au încercat să preia controlul asupra Ministerului de Interne din Crimeea, dar că unităţile de auto-apărare au împiedicat această acţiune. "Această tentativă confirmă intenţia cercurilor politice de la Kiev de a destabiliza situaţia din Peninsulă", a precizat un comunicat al Ministerului de Externe rus.

Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a dat asigurări sâmbătă că Ucraina refuză să răspundă "prin forţă" provocărilor Rusiei, care ar fi mobilizat militari pe teritoriul regiunii autonome Crimeea, informează AFP.

"Prezenţa inadecvată a militarilor ruşi în Crimeea este o provocare, dar tentativele de a face Ucraina să reacţioneze prin forţă au eşuat", a declarat Iaţeniuk.

Kievul denunţă o "invazie rusă" în Peninsula Crimeea, o regiune rusofonă din sudul Ucrainei.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...