EMOŢIONANT: Hachiko, cel mai loial câine din lume

28 Feb 2014
• timp de 10 ani, după ce i-a murit stăpânul, l-a aşteptat pe acesta la gară

Pe 8 martie 1935, câinele Hachiko a fost găsit mort pe o stradă din Shibuya. În imagine, se observă câinele fără suflare, înconjurat de familia şi prietenii stăpânului său. Portalul rocketnews24.com a publicat această fotografie emoţionantă cu Hachiko, câinele japonez care şi-a aşteptat stăpânul să se întoarcă timp de 10 ani, într-o gară, deşi acesta murise.

Câinele din rasa Akita i-a aparţinut unui profesor din Tokyo. În fiecare zi, câinele îşi întâmpina stăpânul la gara Shibuya, până într-o zi, în 1925, când bărbatul nu a mai sosit. Acesta murise în urma unei hemoragii craniene. Câinele Hachiko s-a întors în fiecare zi la gară, timp de 10 ani.

Povestea lui Hachiko a emoţionat întreaga lume, ajungând chiar şi la Hollywood, unde a inspirat un film cu Richard Gere în rolul principal. La mulţi ani după moartea lui Hachiko, o statuie reprezentându-l pe cel mai loial câine din lume a fost ridicată în apropierea gării Shibuya, devenind un popular loc de întâlnire pentru tineri.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...