EMOŢIONANT: Hachiko, cel mai loial câine din lume

28 Feb 2014
• timp de 10 ani, după ce i-a murit stăpânul, l-a aşteptat pe acesta la gară

Pe 8 martie 1935, câinele Hachiko a fost găsit mort pe o stradă din Shibuya. În imagine, se observă câinele fără suflare, înconjurat de familia şi prietenii stăpânului său. Portalul rocketnews24.com a publicat această fotografie emoţionantă cu Hachiko, câinele japonez care şi-a aşteptat stăpânul să se întoarcă timp de 10 ani, într-o gară, deşi acesta murise.

Câinele din rasa Akita i-a aparţinut unui profesor din Tokyo. În fiecare zi, câinele îşi întâmpina stăpânul la gara Shibuya, până într-o zi, în 1925, când bărbatul nu a mai sosit. Acesta murise în urma unei hemoragii craniene. Câinele Hachiko s-a întors în fiecare zi la gară, timp de 10 ani.

Povestea lui Hachiko a emoţionat întreaga lume, ajungând chiar şi la Hollywood, unde a inspirat un film cu Richard Gere în rolul principal. La mulţi ani după moartea lui Hachiko, o statuie reprezentându-l pe cel mai loial câine din lume a fost ridicată în apropierea gării Shibuya, devenind un popular loc de întâlnire pentru tineri.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...