Şi Mihaela Andreianu are probleme cu gramatica

• Dacă tăcea, filozoafă rămânea...

Pare-se că în ultima perioadă în timp, mai mulţi politicieni locali s-au molipsit de la agramatica Grapini, pentru că, în ultima perioadă, am primit la redacţie, mai multe comunicate de presă, care conţin grave greşeli gramaticale. Ori politicienii în cauză au probleme cu limba română scrisă, ori consilierii lor sunt prea slab pregătiţi, şi atunci se naşte întrebarea ce caută în aceste funcţii, dacă nu sunt în stare să încropească un comunicat simplu, coerent şi corect scris în limba română?

Revenind la politicieni, cum să ai pretenţia să fie buni oameni politici şi transmiţători de mesaje când ei nu stăpânesc limba maternă? Este grav, este inacceptabil şi de netolerat ca politicienii să facă greşeli gramaticale. De aceea, le vom arăta de fiecare dată şi poate aşa vom reuşi să îndreptăm cocoşaţii din politică... măcar la capitolul „gramatică".

De această dată, a căzut în plasă Mihaela Andreianu, lidera femeilor liberale din Vâlcea, care, dacă tăcea, filozoafă rămânea... Vrând să arate că este alături de partid, acum în greaua încercare, când a ieşit de la guvernare şi când Tăriceanu vrea să rupă PNL-ul, doamna Andreianu a reacţionat printr-un comunicat de presă, în care s-a strecurat şi o greşeală gramaticală. Se scrie întotdeauna „va accepta" şi nu „v-a accepta", fiind forma la viitor a verbul „accepta". Celelalte mesaje transmise de Mihaela Andreianu au pălit în faţa unei asemenea erori de netolerat!

Redăm declaraţia, în integralitatea ei: "PNL a făcut suficiente concesii PSD în speranţa aplicării unor politici coerente, în sprijinul cetăţenilor, aşa cum s-a angajat în urmă cu 3 ani, atunci când s-a format USL. Propunerea de cooptare a lui Klaus Iohannis în funcţia de vicepremier s-a datorat tocmai acestei speranţe de guvernare corectă.

Decizia PNL de a părăsi USL nu este surprinzătoare pentru liberalii din Vâlcea, întrucât la nivelul judeţului USL a înregistrat sincope încă de la constituire, aproape toate încercările noastre de dialog şi colaborare cu PSD fiind sortite eşecului.

Decizia unui lider marcant al PNL, fostul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu, de a demisiona din partid în aceste momente este surprinzătoare şi regretabilă. PNL rămâne fidel principiilor liberalismului şi a unei guvernări bazate pe eficienţă şi care să aducă prosperitate cetăţenilor României. Rămâne să demonstrăm acest lucru atunci când vom avea pârghiile unei guvernări coerente. O singură curiozitate.... V-a accepta Victor Ponta un lider al UDMR în funcţia de vicepremier?", a declarat preşedintele OFL Vâlcea, Mihaela Andreianu.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...