Răniţi din Ucraina în spitalele româneşti

Secretarul de Stat Raed Arafat a declarat că un avion militar va aduce de la Kiev mai multe persoane rănite în protestele din ultimele săptămâni. Ajutorul a fost cerut chiar de autorităţile din ţara vecină, iar solicitarea a fost transmisă prin Ambasada României la Kiev şi prin Ministerul de Externe.

Vicepremierul Gabriel Oprea a cerut Guvernului aprobare pentru o misiune umanitară efectuată cu sprijinul MAE şi în cooperare cu Ministerul Apărării şi Ministerul Sănătăţii, a precizat Raed Arafat. Misiunea va fi planificată joi şi va fi executată în 24-48 de ore cu un avion militar care se va deplasa la Kiev având la bord o echipă din cadrul SMURD București.

Vor fi aduşi 12 răniţi din Ucraina, care vor fi trataţi la spitale ale Ministerului Sănătăţii – Floreasca, Bagdasar, Universitar, Elias – în funcţie de patologie. Răniţii urmează să fie identificaţi.

Raed Arafat a mai spus că sunt şi alte ţări care s-au implicat în preluarea de răniţi din Ucraina – Germania, Polonia – iar prin mecanismul de protecţie civilă al UE a venit o informare rapidă prin care s-a solicitat ţărilor europene să înştiinţeze Bruxelles-ul orice acţiune care se desfăşoară în acest sens pentru a sprijini Ucraina.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...