Ucraina: Cel puţin 100 de morţi şi peste 500 de răniţi

După trei zile de confruntări sângeroase, centrul Kievului, capitala Ucrainei, rămâne un loc de confruntare între protestatari şi forţele de ordine. În pofida pierderilor de vieţi omeneşti, de ambele părţi, armistiţiul nu se produce, deşi au apărut zvonuri legate de o asemenea solicitare din partea preşedintelui Ianikovici.

Preşedinţia ucraineană a emis o declaraţie în care a anunţat că negocierile din cursul nopţii cu liderii opoziţiei şi reprezentanţii UE şi ai Rusiei au condus la un acord. Aceasta nu a oferit detalii despre acord, dar a afirmat că părţile vor semna un document la prânz (12.00 ora României).

Vineri dimineaţa, în Piaţa Independenţei, botezată „Euromaidan" persistă fumul gros produs de incendii, iar la adăpostul baricadelor improvizate, manifestanţii pro-europeni din piaţă se odihnesc după ciocnirile din ziua precedentă. Toţi poliţiştii şi militarii capturaţi de protestatari joi au fost eliberaţi şi au părăsit Piaţa Independenţei.

Cel puţin 100 de persoane au murit până aseară în cursul violenţelor, alte aproximativ 500 fiind rănite, potrivit unor surse medicale citate de CNN. Bilanţul a fost furnizat de şeful serviciului medical al protestatarilor proeuropeni. Acest bilanţ nu a fost confirmat de surse oficiale. Până aseară, pentru violenţele de ieri exista un bilanţ confirmat de 67 de morţi.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Violeta Boștină

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa violeta.bostina@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...