ȘOCANT: Adolescentă omorâtă cu pietre pentru ceea ce face orice adolescent

Este vorba despre o tânără din Siria, care a fost ucisă de către extremiştii islamici, după ce a fost prinsă accesând site-ul celebrei reţele de socializare Facebook.

Fatoum Al-Jassem, în vârstă de 14 sau 15 ani, a fost prinsă folosind rețeaua de socializare și adusă în fața unei instanțe saria, o formă extremă de legislație religioasă islamică, din nordul orașului Ar Raqqah. Tribunalul religios, aflat sub jurisdicţia statului islamic al Irakului şi Siriei (ISIS), a decis că a avea un cont pe Facebook denotă un comportament imoral, iar pedeapsa este echivalentă celei pentru adulter.

Grupurile religioase extremiste au mai comis astfel de fapte şi în alte rânduri, în contextul în care Siria este lovită de mai bine de doi ani de un violent război civil, în care aproximativ 100.000 de persoane au murit.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Olivia Pîrvu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa olivia.pirvu@voceavalcii.ro

Website www.voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...