Nu cu mult timp înainte, pe toate posturile de televiziune centrale, propaganda de partid şi de stat a anunţat că în 2013, România a avut o creştere economică record de 3,5%. Plagiatorul mitoman Victor Ponta, făcând dovada mlaştinii morale în care se manifestă diurn, nu a prididit să se împăuneze cu anul 2013 şi să repete, ca o moară stricată, acelaşi mesaj subliminal alegătorilor aducător de bunăstare şi vremuri bune. «Il dotorre» a urmărit să arate electoratului său cât de virtuoşi au fost el şi cu colegii lui de cabinet şi cât de multe lucruri bune au făcut pentru România de când sunt la guvernare. Dar se dovedeşte că prostiile lui prezentate cu îngâmfare nu sunt altceva decât clasica pledoarie demagogică electorală cu damf de faliment a politicianului cu valoare subunitară.

Nici unul dintre punctele forte menţionate de premier nu a ţinut semnificativ de guvern şi de politicile publice "inteligente" pe care le-a implementat în 2013. Au fost pur conjuncturale şi dependente de factori din afara Palatului Victoria. Ponta îşi simte scaunul pus în pericol de un electorat sătul de minciuni şi de poleiala care înfăşoară gunoiul, mizeria, dar mai ales sărăcia din această ţară.

Dacă creşterea este cu adevărat reală şi sănătoasă, dacă nu agricultura este motorul ei, cărui fapt sau cărei măsuri minunate luate de Parşivel şi guvernul lui datorăm această creştere? Ce a făcut Ponta şi noi nu ştim? Să ne zică şi nouă. Să împărtăşească înţelepciunea şi genialele măsuri luate. Care sunt alea? Văzându-l pe Ponta raportând uriaşe succese concomitent pe 5 (cinci) canale TV, mi-am amintit de Ceauşescu vorbind la televizor de bunăstarea întregului popor în timp ce oamenii flămânzeau în frig şi întuneric. Ipocrizie şi mitomanie!

În realitate, am avut cont curent în deficit şi o balanţă comercială negativă, în 2013. Între anii 2009 - 2011 a fost o gravă criză economică mondială. Este ca şi cum un pacient a fost adus la spital în comă, nişte doctori foarte buni l-au readus la viaţă, l-au tratat şi l-au vindecat, bine'nţeles, cu preţul unor luni de internare, unor operaţii, unor injecţii, poate unor imobilizări în ghips, cu restricţii severe privind fumatul, consumul de alcool, al practicării sporurilor periculoase etc. După ce pacientul s-a vindecat, în locul doctorilor foarte buni, care l-au salvat, au apărut nişte felceri incompetenţi, care au tupeul să se laude că acum pacientul este sănătos, că poate să fumeze şi să bea alcool, că poate dansa, poate merge la patinaj şi la schi, că ei nu-i fac injecţii şi operaţii, că ei nu-l imobilizează în ghips. Ei se laudă că pacientul a luat în greutate, de când au venit ei la putere. Bine'nţeles că pacientul a luat în greutate, că are voie să mănânce şi să bea orice, dacă s-a vindecat.

Rezultatele guvernării dezastruoase USL se vor vedea în următorii doi sau trei ani, poate chiar mai curând. Perspectivele pentru 2014 nu au cum să fie optimiste, cu un guvern mult prea preocupat să mituiască electoratul prin pilule otrăvite (salariul minim pe economie, majorări de pensii, iertarea ratelor la bancă etc.). Pe lângă datoria publică ce creşte continuu, guvernul pune în 2014 noi biruri şi taxe pe români şi pe companiile care îi deservesc. Aceste taxe noi se adaugă la cele mărite sau introduse în anii anteriori şi nu fac decât să transfere sistematic bani dinspre consumul privat şi investiţiile private spre cheltuielile guvernamentale ale unui aparat de stat supradimensionat, ineficient, birocrat şi corupt.

Dacă în 2014 nu vom avea un an agricol la fel de bun ca în 2013, este foarte posibil să reintrăm în recesiune. Cifrele cu care se înfoiază Victor Ponta sunt estimările din pix-ul Institutul Naţional de Statistică. Mă îndoiesc că cifrele definitive vor fi la fel. Să avem răbdare şi să ţineţi minte asta. De fiecare dată, estimările politizate ale INS, au fost cu mult peste cifrele definitive care vor veni abia în 2015. Personal nu cred o iotă din datele cu care se laudă neputincioşii!
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Romeo POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa romeo.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...