Papa Francisc a renunţat la paşaportul diplomatic

19 Feb 2014
Papa Francisc a renunţat la paşaportul diplomatic, cu toate că este şeful Vaticanului. El a preferat să îşi prelungească paşaportul argentinian. El vrea să călătorească tot cu paşaportul argentinian, ca şi până acum - nu cu documentele emise de Vatican, asemeni predecesorilor săi.

Papa şi-a reînnoit paşaportul argentinian şi cartea de identitate naţională, a anunţat un reprezentant al Vaticanului. Liderul Bisericii Catolice a plătit din buzunarul propriu costul emiterii celor două acte, undeva în jur de 55 de dolari, scrie New York Daily News.

Fostul cardinal de Buenos Aires apare în ţinuta tradiţională albă, purtând calota papală. E o excepţie, pentru că argentinienii sunt obligaţi să aibă capul descoperit în documentele de identitate. Autorităţile sugerează că o echipă a cancelariei argentiniene a mers la Vatican, l-a fotografiat pe Papă şi... i-a luat amprentele digitale.

„A dorit actele pentru când călătoreşte. Paşaportul argentinian este nepreţuit pentru asta!", a precizat ambasadorul Juan Pablo Cafiero. Conform Reuters, oficialul s-a deplasat personal la reşedinţa Papei Francisc pentru a-l fotografia pe Suveranul Pontif şi a primi semnătura acestuia pentru noile documente.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...