Violonistul Răzvan Stoica - celebru în lume, necunoscut în România

Locuiește de 10 ani în Olanda și cântă la o vioară Stradivarius. Răzvan Stoica este unul dintre cei mai buni violoniști din lume, dar românii nu îl cunosc. Violonistul român a primit titlul de Noul talent al anului 2013 la concursul "New Talent" de la Bratislava, a cărui finală a avut loc luni, informează un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Răzvan Stoica este primul muzician român care reuşeşte această performanţă în istoria de 44 de ani a acestui concurs, iniţiat de Sir Yehudi Menuhin. În finală, Răzvan Stoica a interpretat "Concertul op. 35 pentru vioară şi orchestră", de Piotr Ilici Ceaikovski, o interpretare care a ridicat în picioare publicul aflat la sala de concerte a Filarmonicii din Bratislava.

Deși este un artist recunoscut internațional, mulți români nu știu cât de bun este Răzvan. El nu a cântat niciodată pe o scenă din România, dar marile săli de operă din lume îl invită constant pentru a-i încânta pe iubitorii de muzică clasică.


Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...