Traian Băsescu: "Victor Ponta, un premier corupt"

Preşedintele Traian Băsescu a spus, marţi seara, la postul B1TV că ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a minţit când a promis în faţa reprezentanţilor sistemului judiciar că va opera schimbări la codurile penale, care au intrat deja în vigoare. Şeful statului a completat că are unele suspiciuni în legătură cu tardivitatea cu care premierul a introdus în Guvern un asemenea act normativ, ceea ce, în opinia sa, în transformă într-un "scut pentru infractori".

"Robert Cazanciuc a promis că va corecta şi problema din Codul de Procedură Penală, pe care a ridicat-o şi doamna Hăineală în CSM. În Consiliul din 6 ianuarie a promis că va introduce în OUG sesizările ICCJ. Cazanciuc a minţit şi nu a făcut modificările. Pe urmă să vină Ponta să ne dea lecţii: Eu nu fac modificări prin OUG. Am văzut super-deontologi care s-au uitat şi la CSM din 6 ianuarie. Am întrebat: Suntem pregătiţi să intram de la 1 februarie cu codurile? Răspunsul a fost Da", a declarat seful statului, la B1 Tv.

Traian Basescu s-a referit şi la modificările aduse de noile Coduri în privinţa condamnărilor la închisoare. „Spiritul Codului Penal acesta a fost: La prima condamnare să nu mai mergem cu condamnările de la 5 la 15 ani. S-a spus sa fie o pedeapsa mai mică, dar la recidivare o sa fie nenorocire. Te trezeşti cu pedepse mai mari, dacă ai mai multe capete de acuzare, decât în actualul Cod. Ce-mi pare rău este că domnul Cazanciuc a fost sesizat în mod repetat şi de Înalta Curte, şi de DNA", a afirmat Traian Băsescu.

Şeful statului l-a luat în colimator şi pe premierul Victor Ponta despre care a spus că „a încercat să dea o mana de ajutor infractorilor devenind astfel un scut pentru infractori".

„Este corupt acest premier sau nu? Vă spun eu: Este corupt! Pe trafic de influenţă, a făcut organigrama pentru ASF-ul ăsta, pentru Carabulea. E un extraordinar receptor de trafic de influenţă", a mai susţinut Traian Băsescu.

Noile Coduri Penal şi de Procedură Penală au intrat în vigoare pe 1 februarie. În proiectul de ordonanţă de urgenţă care cuprinde mai multe modificări ale noului Cod de Procedură Penală apar şi modificări cu privire la interceptarea suspecţilor, una dintre cele mai controversate prevederi din noul Cod. Potrivit modificărilor, metodele speciale de supraveghere sau cercetare se dispun şi dacă urmărirea penală este începută. Ulterior, Guvernul României a aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru luarea unor măsuri de implementare necesare aplicării Legii nr.135/2010 privind Codul de Procedură Penală.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...