NEWS ALERT: Soarta lui Mircia Gutău se decide pe 4 martie la Curtea de Apel Craiova

Fostul primar al Râmnicului, Mircia Gutău, va afla în data de 4 martie a.c. dacă va fi condamnat definitiv sau achitat în dosarul „Locurile de joacă". Atunci se vor judeca, la Curtea de Apel Craiova, apelurile făcute de DNA şi de cei doi inculpaţi în dosar, Mircia Gutău şi naşul său, Ion Georgescu.

Reamintim că, în luna decembrie 2013, la fel ca şi în vechiul dosar, „Mită la primărie", Gutău a primit trei ani şi jumătate de închisoare. Alături de el a mai fost condamnat şi naşul său, Ion (Ninel) Georgescu, care a primit tot trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. În cazul fostului primar al Râmnicului, magistraţii au hotărât să contopească pedepsele, aceasta cu cea pe care deja a executat-o, iar în acest fel Mircia Gutău nu va mai fi nevoit să mai stea nicio zi după gratii.

Mircia Gutău a fost acuzat că a construit locuri de joacă în municipiul Rm. Valcea, în perioada în care a ocupat fotoliul de edil, şi a prejudiciat Primăria Râmnicului cu suma de 531.014 lei. Aşa cum am menţionat, Mircia Gutău a fost implicat în această cauză, alături de afaceristul Ninel Georgescu, fostul jurist consult al instituţiei Nicolae Mesea (decedat) şi alţi 7 funcţionari publici din primăria pe care o conducea. Ei bine, după ce Tribunalul Turnu Severin a decis să-l achite pe ex-primarul Râmnicului, Mircia Gutău, şi pe ceilalţi inculpaţi implicaţi în dosar, în data de 11 iunie 2012, în recursul intentat de procurorii DNA, magistraţii Curţii de Apel Craiova au hotărât să caseze prima decizie a instanţei de fond şi să trimită dosarul spre rejudecare. În decembrie, aşa cum spuneam, magistraţii de la Turnu Severin au decis să-l condamne pe Mircia Gutău la trei ani şi jumătate de închisoare, iar acum se judecă apelurile făcute de DNA şi de cei doi inculpaţi în dosar.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...