Tâlharii din Prundeni şi Drăgăşani, lăsaţi în libertate

PERICOL. Patru tineri, dintre care doi minori, au pătruns peste un bărbat în casă, l-au bătut şi i-au furat toţi banii şi un pachet de ţigări. La doar o zi după fapta lor, tâlharii au fost prinşi, iar pe cei doi infractori majori poliţiştii şi procurorii i-au dus în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Numai că, magistraţii Judecătoriei Drăgăşani nu au considerat că cei doi reprezintă un pericol public şi i-au lăsat în libertate pentru a mai da în cap şi altcuiva.

Au intrat peste un bărbat în casă, l-au bătut de l-au snopit şi i-au luat toţi banii din casă. Este vorba despre patru tineri, dintre care doi minori, din Prundeni şi Drăgăşani, care au fost prinşi de poliţişti şi puşi sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi violare de domiciliu.

I.A. – 16 ani, din Prundeni, I.M. – 17 ani, din Drăgăşani, Florentin Cosmin Manolea – 18 ani, din Prundeni, şi Marian Cosmin Radu – 23 de ani, din Drăgăşani, au escaladat gardul unei gospodării din „oraşul dintre vii", au intrat cu forţa în casă peste un bărbat de 64 de ani, l-au agresat fizic şi i-au furat suma de 1.500 de lei pe care o avea în locuinţă şi un pachet de ţigări. Totul s-a întâmplat în noaptea de 5 spre 6 februarie a.c., iar poliţiştii au reuşit să-i prindă în seara de 7 februarie, după o muncă de cercetare foarte minuţioasă.

Dau în cap la oameni, dar judecătorii nu-i consideră pericol public

Din păcate, munca poliţiştilor a fost batjocorită de magistraţii Judecătoriei Drăgăşani. Iniţial, cei doi tâlhari majori, Florentin Cosmin Manolea şi Marian Cosmin Radu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în timp ce minorii au fost puşi sub supraveghere judiciară. Ulterior însă, mai exact sâmbătă 8 februarie a.c., cei doi tâlharii cu vârste de peste 18 ani au fost prezentaţi instanţei de judecată a Judecătoriei Drăgăşani cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Dar, surpriza pentru poliţişti şi procurori a fost mare când judecătorii au decis că cei doi tâlhari nu sunt un pericol public şi i-a lăsat în libertate. Judecători le-au impus doar câteva restricţii infractorilor, ei neavând voie să iasă din localitatea de domiciliu, să nu se apropie de partea vătămată şi alte câteva măsuri insignifiante. „Respinge cererea. În baza art. 227 alin. (2) C. proc. pen. raportat la art. 214 C. proc. pen., dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţi; În baza art. 215 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpaţilor respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organele de poliţie conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi; În baza art. 215 alin. (2) C. proc. pen., pe timpul controlului judiciar, va impune inculpaţilor să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a Municipiului Drăgăşani, judeţul Vâlcea, pentru inculpatul RADU MARIAN COSMIN şi limita teritorială a comunei Prundeni, judeţul Vâlcea, pentru inculpatul MANOLEA COSMIN FLORENTIN, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; b) să nu se apropie de persoana vătămată sau de membrii familiei acesteia, respectiv să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale" – se arată în decizia magistraţilor Judecătoriei Drăgăşani.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...