VIDEO: Pământul a devenit gelatină după un cutremur

Imagini incredibile ies acum la iveală după cutremurul din Japonia, din data de 11 martie 2011. Atunci, Janponia a fost devastată: case prăbuşite, clădiri imense căzute la pământ şi multe pierderi de vieţi omeneşti. Din câte se pare însă nu numai seismul a fost cauza dezastrelor, ci şi efectul de lichefiere a solului.

Oamenii de ştiinţă susţine că fenomenul de lichefiere a solului se produce în urma unui cutremur de subducție, atunci când o placă tectonică trece sub alta.

Un videoclip a devenit viral pe Internet, un internaut prinzând imagini spectaculoase dintr-o zonă unde s-a lichefiat solul. În filmuleţ se poate vedea cum doi muncitori rămân uimiți când văd cum se mișcă pământul sub picioarele lor. Mai mult, când bagă cupa excavatorului în sol observă că pământul se comportă din ce în ce mai mult ca o gelatină.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...