Hoţi de lemne, prinşi în flagrant de poliţişti

Tot mai mulţi hoţi de lemne sunt descoperiţi de poliţiştii vâlceni. Chiar joi, 6 februarie a.c., patru bărbaţi au fost prinşi în flagrant în timp ce tăiau lemne sau cărau buşteni fără a avea documente în acest sens.

Doi dintre vâlceni au fost prinşi de poliţiştii Postului de Poliţie Copăceni. Unul dintre ei, Constantin B. a fost descoperit chiar în timp ce tăia 0,9 metri cubi de material lemnos, el fiind amendat cu suma de 1.000 de lei. De asemenea, Gheorghe I., tot din Copăceni, a fost prins în timp ce transporta, pe drumul comunal, material lemnos, esenţă gorun, fără a poseda documente de provenienţă. Şi acesta s-a ales cu o amendă în valoare de 2.000 de lei.

În aceeaşi zi a fost prins şi Dan I. – 24 de ani, din Prundeni, în timp ce transporta, pe DN67 B – Suteşti, cu o autoutilitară marca Dacia, cantitatea de 0,45 metri cubi de materal lemnos, specia fag. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul nu deţinea aviz de însoţire pe materialul lemnos transportat. „S-a luat măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului auto în conformitate cu prevederile art. 19 alin. 1 lit. b din Legea 171/2010, fiind dispusă confiscarea cantităţii de 0,45 m.c. lemn de foc, specia fag. care a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Drăgăşani" – susţin poliţiştii vâlceni.

Mai mut, şi poliţiştii Poliţiei Oraşului Băbeni au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii transportului ilegal de material lemnos. Astfel, pe DN 64 - Băbeni, ei l-au identificat pe Valentin M., de 19 ani, din oraşul Băbeni, care transporta cantitatea de 1.2 m.c. de material lemnos, specia stejar cu un atelaj hipo, pentru care nu a putut prezenta documentele de însoţire. „Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic Băbeni. Împotriva tânărului s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform art. 19 alin.1, lit. b din Legea 171/2010" - se arată în comunicatul IPJ Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...