Hackerii dau în judecată guvernul german

06 Feb 2014
The Choas Computer Club (CCC), în cooperare cu Liga Internaţională a Drepturilor Omului (LIDO) au depus o plângere penală formulată împotriva guvernului german, pe care îl acuză că a acordat sprijinit agenţiile de spionaj străine, NSA şi GCHQ. Potrivit acestei plângeri, administraţia de la Berlin a încălcat dreptul la viaţa privată a cetăţenilor săi. Semnatarii sesizării spun că dovezile din acest caz sunt dezvăluirile lui Edward Snowden. Cele două grupuri au completat plângerea şi au înaintat-o, luni, Procuraturii Generale Federale germane.

"Noi îi acuzăm pe agenţii secreţi americani, britanici şi germani, pe şefii direcţi ai acestora, totodată chemăm în culpă Ministerul de Interne german, şi pe Cancelarul Germaniei, pentru acţiuni de spionaj ilegale şi interzise, pentru sprijinirea şi încurajarea acetor practici. Considerăm că dreptul la intimitate a cetăţenilor germani a fost încălcat flagrant, iar obstrucţionarea justiţiei a fost evidentă prin supraveherea telecomunicaţiilor efectuată de NSA şi GCHQ.", se arată într-un comunicat oficial al grupului de hackeri.

Procurorii federali se gândesc de luni de zile să lanseze o investigație privind presupusele activități ale NSA și acum vor fi nevoiți să ia în calcul și noua plângere penală. Guvernul german și-a exprimat îndoiala privind unele afirmații și negociază un acord de non-spionaj cu SUA. Cu toate astea, legiuitorii din opoziție spun că administrația Merkel nu a reușit să pună îndeajuns de multă presiune pe Washington din teama de a nu pune în pericol relațiile diplomatice și cooperarea dintre serviciile de informații.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...