BREAKING NEWS: Miniştrii, acuzaţi de „conduită culpabilă" în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni

Augustin Lazăr, procurorul general al Curţii de Apel Alba Iulia, a susţinut, într-o conferinţă de presă la Sibiu că există „suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au făcut parte din celulele de criza, persoane care au calitatea de ministru", drept pentru care, dosarul va ajunge pe masa unui procuror militar.

„Exista suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au calitatea de militari si care ar atrage competenta procurorului militar. De asemenea, exista suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au făcut parte din celulele de criza din instituţiile centrale ale statului. Acele celule de criza au fost coordonate de persoane care au calitatea de ministru şi în final se va da o soluţie cu referire la toate aceste persoane", a declarat Lazăr.

În acest moment, susţine procurorul de la Alba Iulia, discuţia se poartă pe tema competenţei: dacă dosarul va ajunge la Parchetul Curţii Militare de Apel sau la Secţia Militară a Parchetului ICCJ. „În final va trebui sa se dea o soluţie, să se cenzureze conduitele persoanelor care au avut atribuţii în acest domeniu şi să se clarifice daca ele au fost conforme cu procedurile care au fost ridicate si depuse la dosar sau au acţionat cu întârziere şi atunci ar exista o anumită culpabilitate pentru anumite persoane", a spus el.

Augustin Lazăr a mai adăugat că au fost audiate deja mai multe zeci de persoane din cadrul ISU, Jandarmerie, personalul silvic, localnicii, pădurarii care au participat la căutări, precum şi victimele. „În continuare urmează o altă fază a anchetei în care vor fi audiate persoanele care au avut atribuţii de serviciu pentru a pregăti avionul de zbor, Romatsa, apoi persoanele care au coordonat in cadrul celulelor din instituţiile centrale", a mai spus Lazar.

De asemenea, anchetatorii au dispus şi efectuarea unor rapoarte medico-legale, fiind solicitate şi depuse documentele relevante de la instituţiile respective. „Mijloacele materiale de probă ridicate de la locul producerii accidentului (aparatul GPS şi staţia ELT) au fost predate investigatorilor CIAS, urmând a fi trimise spre examinare la un laborator de specialitate" – spune Lazăr.

În urma accidentului aviatic produs în data de 20 ianuarie în Munţii Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba, şi-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfanta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judeţul Bihor.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...