Obezii din Pietrari puşi la fitness de către bibliotecare

• Programul „Fii Fitness nu fatness" a adus un premiu internaţional instituţiei din comuna vâlceană

Bibliotecarele din Pietrari au reuşit să aducă în comună un trofeu internaţional după ce au participat la un concurs destinat inovaţiei în bibliotecile publice. Programul „Fii Fitness nu fatness" a atras atenţia juriului din concursul EIFL pentru Inovaţie, pentru utilizarea creativă a tehnologiei informaţiilor şi comunicaţiilor. Peste 250 de copii şi mai multe adolescente şi tinere mămici au continuat cu îndârjire activitatea în cadrul programului, rezultatele fiind uimitoare pentru siluetele acestora.

Premiu internaţional pentru Bibliotecii Pietrari

Printre cei şase fericiţi câştigători ai Premiului EIFL pentru Inovaţie, a apărut în premieră şi numele Bibliotecii Pietrari pentru utilizarea creativă a tehnologiei informaţiilor şi comunicaţiilor (TIC) în bibliotecile publice. Iniţiatoarea proiectului, profesoara Crina Popescu a reuşit ca din octombrie 2012 şi până în prezent să „bage în priză" peste aproape 300 de persoane care s-au apucat cu îndârjire de fitness în cadrul unui program derulat în sala de împrumut şi lectură a micii biblioteci. „Am început cu o grupă de 250 de copii care au asistat atât la cursuri de educaţie în sănătate, cât şi la cele de fitness intensiv. Seria cu 250 de participanţi a durat din octombrie 2012 până în februarie anul trecut. 60 dintre aceştia au continuat să vină regulat la cursurile de fitness pe care le menţinem şi acum. În timp au mai apărut 15 adolescente şi vreo 18 mămici din comună. Rezultatele sunt de-a dreptul mulţumitoare. Unele mămici au dat jos şi câte 20-22 de kilograme. Le-am atras şi prin faptul că înscrierea a fost liberă, dar şi prin faptul că am găsit personal de specialitate care să-i supravegheze", explică bibliotecara Crina Popescu. Timp de peste un an, cursanţii au ţinut permanent legătura cu un nutriţionist bucureştean şi instructori de fitness din Vâlcea prin intermediul camerelor web.

Pietrariul într-o companie selectă
obezi pietrari 1 copy
Premiile EIFL-PLIP pentru inovare recompensează bibliotecile publice şi comunitare care oferă servicii inovatoare cu ajutorul tehnologiei informaţiilor şi comunicaţiilor (TIC) pentru a schimba vieţile oamenilor din comunităţile lor. Bibliotecile câştigătoare primesc un premiu de 1500 $ ce va fi folosit pentru dezvoltarea serviciilor acestora, un trofeu, un certificat, precum şi oportunitatea de a expune serviciul lor inovativ la o conferinţă sau un eveniment internaţional. „Premiul acesta nu poate decât să ne bucure. Da, rezultatele sunt vizibile şi nu mă refer doar la siluetele doamnelor şi domnişoarelor care s-au înscris la curs, ci mai ales la faptul că elevii au început să redevină atraşi de cărţile din bibliotecă. Este munca doamnei bibliotecar şi ţinem să îi mulţumim sincer pentru că a dus numele comunei noastre într-o companie selectă", apreciază primarul Nicolae Moraru. Pe lângă Biblioteca Publică din Pietrari, laureaţii premiilor EIFL sunt: Columbia – Biblioteca Publică San Javier-La Loma's - premiată pentru proiectul de cartografiere care face vizibilă comunitatea în mediul on-line; Croaţia – Rijeka City Library's - pentru revista interactivă, on-line, ce îi inspiră pe tinerii scriitori şi artişti; Estonia – Tallinn Central Library - care a dezvoltat primul serviciu de împrumut de e-book in Estonia; Kenya – kenya national library service: două biblioteci publice care prin dezvoltarea de programe pentru copii şi educatori utilizează TIC sprijinind astfel educaţia în zone îndepărtate şi greu accesibile; Poland – Olsztyn Municipal Public Library's- pentru laboratorul TIC ce permite utilizatorilor să compună muzică, să producă filme, să facă roboţi în mişcare şi altele.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Marius JIANU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa marius.jianu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...