În New Mexico ar putea fi legalizată moartea asistată

Demersul a fost inițiat în urma cazului unei paciente bolnave de cancer uterin, pe nume Aja Riggs, de 49 de ani. Boala ei se află momentan în remisie, însă își dorește să aibă dreptul de a pune capăt suferinței provocate de afecțiune, în cazul în care starea ei de sănătate se va înrăutăți. „Nu vreau să sufăr inutil la sfârșit", a declarat pacienta în timpul procesului desfășurat în decembrie, citează New York Times.

New Mexico ar putea legaliza moartea asistată medical în rândul pacienților aflați în stare terminală a bolii, potrivit unei decizii de reper, enunțată de judecătoarea Nan Nash, de la tribunalul secund districtual din Albuquerque, scrie New York Times. „Această Curte nu își poate imagina un drept mai fundamental, mai privat sau cu o mai mare parte integrantă a libertății, siguranței și fericirii pentru un locuitor din New Mexico, decât dreptul unui pacient competent, aflat într-un stadiu terminal al bolii de a alege să fie ajutat la moarte", a scris judecătoarea.

Dacă legea va fi aprobată, New Mexico va deveni cel de-al cincilea stat american care oferă dreptul la moarte asistată medical, alături de Oregon, Washington, Vermont și Montana.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...