Cronica morţii unui partid: Dan Diaconescu, considerat vinovat pentru prăbuşirea partidului

• Eugen Mihalache, îndemnat pe Facebook să pună mâna pe conducerea partidului

„Conferinţe" secrete sub nasul lui Dan Diaconescu şi preşedintei Simona Man se desfăşoară de câteva zile pe conturile de Facebook ale unor membrii de partid din România, Germania şi Spania. Discuţiile au fost iniţiate de vâlceanul Eugen Mihalache, fost preşedinte al filialei vâlcene a PP-DD care a cerut prietenilor din lista sa să încerce varianta chimioterapiei pentru a resuscita partidul. „Haideţi oameni buni, să încercăm să salvăm PP-DD! Voi sunteţi acolo, spiritual există, DD există......puţină chimioterapie şi gata!", a sunat îndemnul lui Mihalache.

Răspunsul diasporei: „Stârpiţi răul!"

Răspunsul unor membrii de partid din Spania sau a unor prieteni din copilărie ai lui Eugen Mihalache a fost unul simplu. „Stârpeşte răul!" - i-a spus foarte simplu prietenul său de peste trei decenii Wilhelm Roth, stabilit acum în Germania. „Spanioloaica" Elena Bote, stabilită în Madrid crede că anturajul lui Dan Diaconescu a generat prăbuşirea partidului şi dezertările pe bandă rulantă a parlamentarilor PP-DD. „Părerile de rău sunt cam tardive ... Mulţi şi-au pierdut încrederea în PP-DD. Nu e uşor să mai adunăm încă o dată tot atâtea persoane la un loc, la fel cum se întâmpla cândva la Congresul de la Madrid, având toate în gând şi suflet aceeaşi dorinţă PP-DD. Dezamăgirea care au demonstrat-o persoanele pe care le-am votat a făcut să se ajungă aici. Păcat, deoarece dl Dan Diaconescu e persoana care a reuşit să convingă că se poate, dar a ales pe lângă el persoane de neîncredere, care au avut alte intenţii. Urmăreau doar funcţia şi banii. Şi o spun din ceea ce văd şi trăiesc", se plânge aceasta. Stabilită tot în Spania, Daniela Deac crede că toată vina o poartă Dan Diaconescu: „Părerea mea ? Singura vină o poartă DD. Nu-şi face ordine în ogradă".

Pe urmele disidentului Aurelian Mihai

Deputatul Aurelian Mihai, înscris anul trecut în lista independenţilor din Parlament, dar ales din postura de candidat PP-DD, pare să dea tonul în mişcările următoare din partidul lui Diaconescu. „Culmea, culmea, culmea este ca Aurică are dreptate! Ori e el foarte avansat în politică, ori avea informaţii, dar ajungem, din păcate la vorba lui......Eu recunosc atunci când greşesc!", susţine Mihăilescu atunci când se referă la Aurelian Mihai. PP-DD-istul ajuns în Camera Deputaţilor cu voturile românilor din Spania s-a plâns de faptul că odată ce s-au terminat alegerile parlamentare s-a trezit „mai degrabă jignit şi umilit de colegii de partid" decât ajutat. În acelaşi timp, simpatizanţii partidului insistă pe o schimbare de atitudine a liderilor Fenechiu, Neagu, Mihăilescu în atitudinea faţă de Dan Diaconescu. „Ce fac liderii adevăraţi din partid? D-nul Fenechiu, Liviu Neagu, nu văd că partidul are nevoie de un lider credibil care să ştie să-l conducă? Încep să cred că Radu Popa şi toţi cei care l-au urmat au avut dreptate. Şi o să-l mai urmeze şi alţii care s-au săturat de Simona Man şi Voiculeasca. Acest sistem dictatorial trebuie să se termine, vrem alegeri libere la nivel central dar şi în teritoriu, mai ales la Vâlcea. Domnule Mihalache, dv. trebuie să candidaţi obligatoriu în orice funcţie de partid, că de s-ar da examen, cel puţin Simona Man ar fi sub promovare", îndeamnă deţinătoarea contului Alina PP-DD. Nici lui Eugen Mihalache nu-i displace ideea unei noi revoluţii în partid, deşi recunoaşte că simplele discuţii de pe Facebook nu vor rezolva problema. „PP-DD nu poate fii salvat pe FB, corect! Dar aşa poţi informa oamenii. Restul înseamnă măsuri concrete, care există de un an la nivel scriptic, dar conducerea le blochează! Avem ROF, avem program de guvernare, avem cod de conduită, avem codul alesului local, avem ghidul de alegeri, avem n + 1 documente programatice care se într-un loc! Până acum am zis că or avea ei un plan. Au pe dracu, iar asta e momentul când ori luăm atitudine, ori ne vedem de drumul nostru. Simplu!", consideră Mihalache. Acesta a pierdut şefia organizaţiei PP-DD Vâlcea, după ce deputatul drăgăşenean Ion Cristinel Marian s-a întors în partid în urma unui scurt voiaj prin grupul parlamentar UNPR.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Marius JIANU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa marius.jianu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...