Medicul-erou Radu Zamfir, mărturii din infern la 15.30

Medicul Radu Zamfir va face primele declaraţii după accidentul aviatic din munţii Apuseni la orele 15.30.

Unul dintre cei cinci supravieţuitori ai teribilului accident din Munţii Apuseni este dr. Radu Zamfir. Acesta conducea echipa medicală din avionul implicat în incident la graniţa judeţelor Alba şi Cluj şi care se îndrepta spre Oradea, pentru a preleva organele unei femei aflate în moarte cerebrală.

Dr. Radu Zamfir are 39 de ani şi a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" Bucureşti în 1998, cu media generală de promovare a anilor de studii 9,63 şi media la examenul de licenţă 10. Este expert în chirurgie hepatică la Spitalul Fundeni şi coordonează una dintre cele două echipe din ţară, specializate în prelevarea ficatului de la donator. El a participat la zeci, poate chiar sute de transplanturi alături de prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni.

Dr. Zamfir a fost cel care le-a acordat prim-ajutor victimelor din avionul prăbuşit în Munţii Apuseni. Prima persoană care a ajuns la locul accidentului, a povestit că l-a găsit pe dr. Radu Zamfir făcându-i respiraţie gură la gură tinerei studente care ulterior a murit.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...