Plagiatul lui Ponta, la Înalta Curte

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă luni, 20 ianuarie a.c. acuzaţiile de plagiat aduse premierului Victor Ponta şi confirmate de experţi internaţionali. Procesul a fost demarat ca urmare a plângerilor penale depuse de Mihail Neamţu, Augustin Ofiţeru si Adrian Papahagi împotriva rezoluţiilor procurorului de netrimitere in judecata a lui Victor Ponta, acesta fiind primul termen.

Mihaela Litvin este procurorul care a decis să închidă dosarul penal în care Victor Ponta este acuzat că a plagiat 113 din cele 292 de pagini ale lucrării „Răspunderea în dreptul internaţional umanitar", publicată la Editura Universul Juridic în anul 2010 şi semnată alături de Daniela Coman.

„Lectura tezei domnului Victor Ponta supusă expertizei noastre a făcut să apară, de o manieră clară şi indiscutabilă, numeroase încălcări ale eticii universitare, constituind un plagiat vădit", se arata în raportul semnat de prof. dr. Simina Tănăsescu, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti; prof. dr. Vlad Constantinesco, Facultatea de Drept, Universitatea din Strasbourg şi conf. dr. Claudia Ghica-Lemarchand, prodecan al Facultăţii de Drept, Universitatea Sorbona Paris XII.

Pe de altă parte, la Consiliul Naţional de Etică există, încă de anul trecut, o a doua sesizare de plagiat depusă pe numele lui Victor Ponta, diferită de cea în care acesta a fost dezvinovăţit anterior.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...