FOTO: Mihai Eminescu, omul

14 Ian 2014
Pe 15 ianuarie se implinesc 164 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu. Ca poet il cunoastem din numeroasele opere celebre de neegalat si portrete desenate pe copertile cartilor.

Cati insa am avut ocazia sa il vedem pe Eminescu cel real? Cei care l-au cunoscut povestesc despre marinimia sa sufleteasca, despre faptul ca avea o voce blanda si ca era un om foarte generos, care vorbea cu un puternic accent moldovenesc. Prins insa de patima tutunului, alcoolului si a dragostei.

Scriitorul Paun Pincio spunea despre Eminescu:

„Era voinic si vioi. Fara barba, fara mustati, parea foarte tânar si parca nu-mi venea a crede ca acesta e omul, ca acesta e poetul care a suferit atâta. Raspunea zâmbind si fuma cu multa pofta un capat de tigara. Purta îmbracaminte de om nevoias. Straie groase de siac – desi era cald –, în cap o palarie înalta, neagra si veche. Câteodata se plimba pe strada, întovarasit de biata lui sora, care-l iubea atât de mult. Dânsa era bolnava de picioare si mergea foarte anevoie, sprijinindu-se de el"

Iata mai jos o poza reala cu Mihai Eminescu.
646x404
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Andreea Rusu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa andreea.rusu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...