În ultimul timp, în Vâlcea au avut loc tot mai multe accidente rutiere ale căror victime sunt pietoni. Fie că traversează neregulamentar, fie că sunt acroşaţi pe trecerea de pietoni de şoferi inconştienţi, numărul pietonilor accidentaţi este în continuă creştere, iar conducerea Poliţiei Rutieră Vâlcea priveşte neputincioasă.

În week-endul care a trecut, pe şoselele vâlcene au avut loc trei accidente rutiere soldate cu rănirea gravă a pietonilor. Primul eveniment a avut loc vineri, 10 ianuarie, în oraşul Călimăneşti. Accidentul nici măcar nu a fost anunţat la poliţie, cei care i-au anunţat pe rutieri fiind medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, care au fost nevoiţi să trateze un pieton rănit într-un incident rutier. Mai apoi, agenţii de circulaţie au aflat că accidentul a avut loc pe raza oraşului Călimăneşti, acolo unde Vasile D. – 42 de ani, din Sălătrucel, ce conducea un Rover, a acroşat-o pe Silvia S. – 36 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii neregulamentar. Şoferul a mărturisit că femeia i-a apărut pur şi simplu în faţă şi nu a putut să o mai evite, lovind-o cu oglinda din partea dreapta a maşinii. Bărbatul nu a mai aşteptat să vină ambulanţa şi poliţia, el a luat victima în maşină şi a dus-o la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde femeia a fost diagnosticată cu „fractură membru inferior stâng". Se pare că nici pietonul şi nici şoferul nu consumaseră băuturi alcoolice, însă cercetările continuă.

Spulberat pe trecerea de pietoni

Un alt acident rutier a cărui victimă a căzut un pieton a avut loc în Rm. Vâlcea, acolo unde un bărbat a fost lovit de o maşină chiar pe trecerea de pietoni. Totul s-a întâmplat vineri seara, atunci când Dănuţ Constantin M. – 20 de ani, din Bărbăteşti, conducea un Fiat pe Calea lui Traian. La intersecţia de la Colegiul Lahovari, când se pregătea să facă virajul la stânga, şoferul nu a văzut că semaforul pentru pietoni este verde şi că un bărbat tocmai traversa strada, el lovindu-l în plin. Pietonul Alexandru C. A rămas întins pe carosabil, iar când a fostr transportat la spital, medicii i-au pus diagnosticul de traumatism toraco – abdominal. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul la ambii participanţi la trafic a fost de 0,00 mg/l, însă conducătorului auto i s-a recoltat şi o probă biologică de sânge .

A fugit de la locul accidentului

Şi în comuna Runcu un pieton a fost grav accidentat, iar şoferul a fugit de la faţa locului. Incidentul a avut loc sâmbătă, 11 ianuarie, când George A. – de 19 ani, din comuna Runcu., a condus o Dacie 1310 pe drumul judeţean 703P, iar la un moment dat l-a acroşat pe Dragos H. - de 23 de ani, din comuna Racoviţa. Pietonul lovit a suferit răni grave, fiind diagnosticat cu politraumatism TCC deschis, plagă parietală dreapta, hematom frontal drept şi fiind suspect şi de fractură de femur.

În ceea ce-l priveşte pe şofer, acesta nici nu s-a sinchisit să vadă dacă pietonul accidentat de el este grav sau nu, ci a fugit de la locul accidentului. „Şoferul a fost depistat ulterior, fiind testat cu etilotestul, având o alcoolemie de 0.51mg/l alcool pur în aerul expirat. S-au efectuat acte premergătoare pentru comiterea infracţiunile prevăzute şi pedepsite de către art. 184 al. 1 şi 3 . din C.p. şi art. 87 al. 1 şi art. 89 al 1 ambele din OUG 195/2002" – se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...