AVERTIZARE! Până în 2100 temperatura planetei va creşte cu 4 grade

Oamenii de știință măsoară sensibilitatea planetei la emisiile de gaze cu efect de seră estimând creșterea temperaturii cauzate de dublarea dioxidului de carbon din atmosferă, ceea ce e posibil să se întâmple în următorii 50 de ani, pe baza trendului actual. Timp de două decenii, aceste estimări au crescut de la 1.5 grade Celsius la 5 grade Celsius. Noua cercetare restrânge estimarea la între 3 și 5 grade Celsius.

Cercetarea indică faptul că se formează mai puțini nori pe măsură ce planeta se încălzește, iar asta înseamnă că se reflectă mai puțin soare înapoi în atmosferă ceea ce duce la creșterea temperaturilor și mai mult. Profesorul Steven Sherwood, de la University of New South Wales din Australia, a condus noul studiu și spune că cercetarea explică ce controlează schimbările norilor și confirmă că scenariul cel mai probabil este cel pesimist, de creștere a temperaturii medii globale cu 4 grade Celsius.

Alți cercetători care au comentat studiul sunt de acord cu teoria enunțată potrivit căreia se formează mai puțini nori pe măsură ce planeta se încălzește.

Creșterea temperaturii cu 4 grade Celsius ar fi dezastruoasă, nu doar periculoasă, mai spune profesorul. De exemplu, viața ar fi foarte dificilă, dacă nu imposibilă la tropice, ar determina topirea calotei din Groenlanda și, parțial, a celei din Antarctica. De asemenea, nivelul mării ar crește cu mai mulți metri.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...