În oraşul prostituţiei. O proxenetă condamnată în Argeş cere „înduplecare" la Judecătoria Brezoi

CERERE. Condamnată la 7 ani şi 4 luni de închisoare pentru proxenetism şi trafic de persoană, o argeşeancă le cere judecătorilor din Brezoi să îi judece contestaţia la condamnare, în speranţa că magistraţii vâlceni vor fi mai blânzi cu ea. Ce-i drept, dosarul se judecă într-un oraş din judeţul Vâlcea considerat a fi „raiul prostituatelor", iar judecătorii de la Judecătoria Brezoi au avut zeci de cazuri cu proxeneţi şi prostituate, însă, cu toate acestea, este greu de crezut că femeia va scăpa cu o pedeapsă mai mică, ţinând cont de gravitatea faptelor sale.

Pe rolul Judecătoriei Brezoi a fost înregistrat un dosar de proxenetism la sfârşitul anului trecut. Este vorba despre o femeie din Argeş, Liliana Bucşan, care a fost condamnată la 7 ani şi luni de închisoare pentru că, împreună cu soţul său, a angajat la barul de noapte pe care îl deţinea dansatoare minore. Degeaba a declarat femeia că fetele erau angajate legal, cu contracte de muncă, cu acordul Inspectoratului Teritorial de Muncă Piteşti şi cu acordul Protecţiei Copilului, căci ea nu a scăpat de condamnarea pentru proxenetism şi trafic de persoane.

Cazul a intrat în atenţia poliţiştilor din Argeş în anul 2008, mai exact în luna iulie, atunci când Liliana Bucşan şi soţul său au fost arestaţi. Cei doi au fost acuzaţi că, timp de doi ani de zile, au angajat mai multe fete minore pe care le-au pus să racoleze clienţii din bar, pentru ca mai apoi să îi însoţească la hoteluri din Piteşti, unde-şi ofereau serviciile sexuale. După arestarea preventivă, cei doi soţi au fost eliberaţi condiţionat şi s-au declarat încrezători că vor primi pedepse mici. Numai că, judecătorii au decis să-i trimită după gratii pentru câte 7 ani şi 4 luni de fiecare.

Liliana Bucşan a declarat ulterior în presa argeşeană că se consideră o victimă a sistemului judiciar, susţinând că se simte neîndreptăţită pentru faptul că cei care i-au dat aprobarea de a angaja minorele nu au fost sancţionaţi în niciun fel.

Tocmai de aceea, proxeneta a decis să conteste condamnarea, iar dosarul se regăseşte acum pe rolul Judecătoriei Brezoi – judeţul Vâlcea, primul termen urmând a avea loc în data de 11 februarie 2014.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...