Rebeli în trafic. DRIFTURI ilegale pe străzile Râmnicului

PERICULOS. Teribiliştii încă îşi fac de cap, noaptea, pe străzile Râmnicului. Câţiva tineri au transformat municipiul în loc de joacă cu maşinuţele, făcând drifturi periculoase pe drumurile publice din Troianu şi cartierul Nord. Poliţia Rutieră Rm. Vâlcea avertizează că se vor lua măsuri dure.

Credeau că au reuşit să scape de tinerii inconştienţi care făceau curse sau drifturi pe străzile Râmnicului, dar poliţiştii rutieri au avut surpriza să afle că nu este aşa. Chiar înainte de Crăciun, anul trecut, câţiva teribilişti s-au dat în „stambă" pe drumurile publice şi au transformat municipiul capitală de judeţ într-un loc de joacă cu „maşinuţele". Ei au aşteptat sosirea nopţii şi golirea drumurilor, pentru ca străzile să le devină piste destinate drifturilor, cerculeţelor şi curselor ilegale.

Tinerii râmniceni şi-au arătat „muşchii" în noaptea de 23-24 decembrie 2013, la OMV-ul din Troianu, dar şi ziua pe Matei Basarab, în punctul „la mese", făcând derapaje controlate pe carosabil minute în şir. Părea a fi un fel de concurs între ei, cel care reuşea mai multe „cerculeţe" fiind ovaţionat de prietenii ce priveau spectacolul de pe margine. Filmările cu drifturile tinerilor din Râmnic au fost postate pe un site de socializare, chiar de unul dintre şoferi. Problema este însă că aceste filmuleţe au ajuns pe mâna poliţiştilor rutieri, care nu au rămas impresionaţi de performanţele şoferilor, ci au trecut la identificarea autorilor.

Rutieri îi cunosc pe majoritatea „consumatorilor" de senzaţii tari
drift 1 copy
Şeful Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea, Cătălin Oprescu, ne-a declarat că îi cunoaşte pe majoritatea celor ce se pretează la astfel de „jocuri" pe străzile municipiului. Mulţi dintre ei sunt tineri fără ocupaţie, ce fac parte din familii înstărite şi care au la dispoziţie maşini puternice pe care le modifică din punct de vedere tehnic pentru a le folosi la drifturi şi curse ilegale. „La un moment dat am reuşit stoparea unor astfel de practici pe şoselele publice, prin organizarea de acţiuni şi oprirea în trafic a tinerilor pe care i-am identificat că fac astfel de drifturi. Dar, văd că au început din nou şi vom acţiona în continuare. În marea lor majoritate, îi cunoaştem pe cei care fac driting sau curse ilegale. Unii au dosare penale pentru că nu şi-au înscris maşinile, alţii au avut permisele de conducere suspendate sau au avut incidente în trafic" – ne-a declarat comisarul – şef Cătălin Oprescu.

Şeful Biroului Rutier, Cătălin Oprescu, avertizează
oprescu circulatie municipiu 8 copy
„Fac un apel către toţi cetăţenii din municipiul Rm. Vâlcea, pentru ca orice astfel de act, ce aduce atingere siguranţei circulaţiei rutiere pe drumurile publice, să ne fie adus la cunoştinţă. Noi vom monitoriza atent toate punctele unde tinerii teribilişti pot face drifting şi vom vedea chiar şi dacă lasă urme pe asfalt. Îi avertizez pe aceşti şoferi care se pretează la astfel de jocuri pe carosabil că, pe marea lor majoritate, îi cunoaştem şi vom lua măsurile legale necesare" – avertizează comisarul – şef Cătălin Oprescu, şeful Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...