Jandarmii montani au salvat un pustnic din Munţii Cozia

O solicitare ciudată venită din partea primarului din Călimăneşti i-a pus pe jar pe jandarmii montani. Totul s-a întâmplat vineri, 3 ianuarie, când primarul Florinel Costantinescu le-a cerut jandarmilor montani să meargă într-o operaţiune de salvare a unui călugăr, pustnic în munţii Cozia. Călugărul trăieşte de mai bine de 15 ani într-o grotă din munţi, el făcând un pact de a nu mai comunica verbal cu nimeni, ci doar scris.

Vineri însă, el a avut nevoie de ajutor. Pustnicul se pare că se afla într-o stare de sănătate precară, având o mână ruptă şi un sistem imunitar extrem de scăzut, el hrănindu-se doar cu fructe de pădure. Tocmai de aceea, jandarmii montani au fost solicitaţi să-l salveze din munţi şi să-l coboare la Mănăstirea Cozia.

Operaţiunea de salvare a durat mai bine de 2 ore, jandarmii fiind nevoiţi să-l care pe braţe pe pustnic. Conducerea Mănăstirii Cozia a cerut însă să nu fie mediatizat cazul.

Foto: realitatea.net
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...