Prostitutia a fost scoasa din Codul Penal!

30 Dec 2013
De la 1 februarie 2014, prin noul Cod Penal, practicarea prostitutiei în România nu mai este considerata infractiune, ci doar contraventie. Potrivit articolului 328 din actualul Cod penal din România, prostitutia reprezinta fapta persoanei care îsi procura mijloacele de existenta sau principalele mijloace de existenta, practicând în acest scop raporturi sexuale cu diferite persoane, fapta care se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Dar de la inceputul lunii februarie anul viitor, “prestatoarele” nu se vor mai teme de inchisoare, legiuitorul devenind mai tolerant, inlocuind inchisoarea cu contraventia.

Altfel spus, în codul ce va intra în vigoare de la anul, prostitutia va fi pe picior de egalitate cu trecerea unui pieton pe culoarea rosie a semaforului. Mai mult decât atât, prostitutia nu este nici interzisa, nici admisa, aceasta activitate fiind catalogata doar o contraventie si se pedepseste cu amenda. În cazul în care amenda nu este platita, persoana respectiva trebuie sa ”presteze” munca în folosul comunitatii, sub supravegherea primariei.

Cu toate ca mai multi politicieni au cerut legalizarea prostitutiei, dintre cei care au lucrat la elaborarea noului Cod Penal unii nu au vrut nici în ruptul capului acest lucru, drept pentru care fetele care doresc sa-si vânda trupul pentru o bucata de pâine o pot face linistite începând din februarie 2014. În schimb, proxenetismul ramâne infractiune si este pedepsit, în baza articolului 329 din acelasi Cod, cu închisoare de la doi ani si pâna la 18 ani pentru cazurile de trafic cu minori în scopul exploatarii sexuale.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...