Cadouri de Crăciun: canabis în cutii de cacao

Contrabandist arestat pentru trafic internaţional de droguri

Unii obişnuiesc să primească de Crăciun dulciuri, jucării, poate chiar o pijama frumos împachetată, însă alţii preferă senzaţiile tari. O astfel de preferinţă a avut şi un tânăr de 23 ani din Rm. Vâlcea, care a primit un colet din străinătate în care se aflau mai multe produse alimentare, dar şi câteva cutii de cacao în care erau ascunse pliculeţe cu canabis.

Vâlceanul a fost reţinut chiar în ziua de Crăciun, în uma unui flagrat organizat de Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea. Dumitru Valentin Călugăru era în vizorul oamenilor legii de mai mult timp, fiind suspectat că era dealer de droguri pentru mai mulţi consumatori râmniceni.

„După ridicarea coletului, poliţiştii au realizat prinderea în flagrant a tânărului şi a altor două persoane. În urma controlului efectuat, în colet au fost identificate mai multe bunuri alimentare, printre care şi nouă pachete cu resturi vegetale de culoare verde-oliv în greutate totală de aproximativ 225 de grame. Resturile vegetale erau ambalate în staniol şi disimulate în două cutii de cacao instant. Întreaga cantitate a fost înaintată spre expertizare Laboratorului Central de Analiză şi Profil al Drogurilor Bucureşti", susţine Alina Teodorescu, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea. Prezentat în faţa magistraţilor Tribunalului Vâlcea, Călugăru a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic intern şi internaţional de droguri de risc.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...